Električna vozila in mraz!? Ta avtomobilska znamka je svoj snežni »salon« zgradila kar v polarnem krogu

Novi salon je v celoti zgrajen iz snega!

Električna vozila in mraz!? Ta avtomobilska znamka je svoj snežni »salon« zgradila kar v polarnem krogu (foto: Polestar) Polestar
20. 1. 2023

Električna znamka Polestar je nadvse uspešno leto kronala z odprtjem začasnega razstavnega prostora. Nič nenavadnega, bi človek rekel, če se omenjeni salon ne bi nahajal nedaleč od prebivališča Božička.

Snežni salon "Snow Space" so gradili kar tri tedne, kockasti razstavni prostor pa je znamka izkoristila za predstavitev svojih vozil in nekaterih ledenih umetnin.

Nahaja se v mestu Rovaniemi, ki je tesno povezano z Božičkom in slovitim arhitektom Alvarom Aaltom, prav slednjemu pa se je s salonom poklonil Polestarjev minimalistični snežni salon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polestar (@polestarcars)

Omenjeni salon je drugo mesto na Finskem, koder si lahko obiskovalci ogledajo vozila znamke Polestar in eden izmed 130 salonov po svetu. A kot prvi zgrajen v celoti iz snega.

Snežni prostor bo služil tudi kot platforma za sodelovanje med Polestarjem in Arctic Design Weekom, katerega namen je spodbujati trajnostno in odgovorno oblikovanje.

Za izgradnjo osupljivega snežnega prostora so z bližnjega smučišča Ounasvaara pripeljali 3000 kubičnih metrov snega.

Prevažali so ga z električnimi tovornjaki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Polestar (@polestarcars)

Na razstavnem prostoru bo na ogled Polestar 2, skupaj z ledenimi skulpturami koles, komponent vzmetenja in zavor, ki so jih ustvarili lokalni umetniki. 

Preberite si še: "Veliko ljudi v reliju gre čez vse finančne meje, doma pa potem jedo zelje in kruh," je kritičen ta slovenski dirkač relija in podjetnik

»Mesto Rovaniemi je znano po čudovitem dizajnu. To smo želeli počastiti z oblikovanjem neverjetnega objekta, ki ga navdihuje minimalistični in čisti oblikovalski jezik naše znamke. Izbira gradbenega materiala je bila enostavna, zaradi lokacije in želje po uporabi lokalnih materialov smo izbrali sneg,« je o projektu povedal Martin Osterberg, vodja trženja pri Polestar Finland.

Salon bo na ogled do 26. februarja.