Poglejte si, kako nor vozni park imata verjetni prihodnji lastnik Twitterja in lastnik Amazona

Ni skrivnost, da imata oba predstavnika z vrha najbogatejših zemljanov zavidanja vredno kolekcijo avtomobilov. Vprašanje je le, katera je po vašem mnenju bolj prepričljiva!

Poglejte si, kako nor vozni park imata verjetni prihodnji lastnik Twitterja in lastnik Amazona (foto: Jaguar) Jaguar
20. 5. 2022

Elon Musk in Jeff Bezos sta bila doslej deležna že številnih primerjav. Bodisi kar se tiče premoženja, bodisi kar se tiče tehnološkega razvoja ali rasti podjetja. Le redkokdo pa si upa pokukati v njuni garaži in primerjati, zavidanja vredni zbirki, ki sta si ju miljarderska mogotca ustvarila skozi leta.

Marsikdo bi si mislil, da ima Musk veliko prednost, saj je konec koncev ustanovitelj avtomobilske znamke Tesla. A temu ni nujno tako. Tudi Bezos s svojo izbiro jeklenih lepotcev poskrbi, da se za njim obračajo glave. Izbrali smo peterico najbolj prestižnih avtomobilov iz vsake garaže, vi pa presodite, katera vam je bolj pri srcu.

Jeff Bezos

Lastnik Amazona je velik ljubitelj ultra športnih avtomobilov, pri iskanju potencialnih novih avtomobilov pa prisega tudi na tehnologijo in estetiko. Ne preseneča torej, da je eden najbolj slovitih predstavnikov v njegovi garaži prav Lykan HyperSport. Čeprav naj bi bilo izdelanih le sedem primerkov, si je Bezos s svojim premoženjem uspel zagotoviti svojega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Koenigsegg Registry (@koenigsegg.registry)

Od hibridnih nadavtomobilov pa do dizajnerskih presežkov. Ferrari Pininfarina Sergio je plod sodelovanja prestižne italijanske avtomobilske znamke in podjetja Pininfarina, ki je sinonim za dober dizajn. Za avtomobil je Bezos odštel kar 3 milijone, kar ni nič nenavadnega, saj na svetu obstaja le šest primerkov (vsak pa je izdelan v Maranellu po meri novega lastnika). Vrtoglave zneske je Bezos, čigar premoženje je ocenjeno na 171 milijarde dolarjev, odštel tudi za Lamborghinija Veneno Roadsterja, katerega zvok, po mnenju številnih avtomobilskih navdušencev, prekaša vse ostale.

Tudi Bugatti Veyron Mansory ni bil poceni. Za 3.4 milijona dolarjev pa je lastnik Amazona dobil avtomobilsko pošast s kar tisoč konjskimi močmi, a z neverjetno prefinjeno in luksuzno notranjostjo, ki je nastala pod taktirko Mansoryja. Za piko na i je Bezos tudi ponosni lastnik Koenigsegg CCXR Trevite, še enega izmed nadvse redkih avtomobilov (po svetu se vozijo le trije), ki istočasno velja za najhitrejši avtomobil v njegovi garaži.

Elon Musk

Najbogatejši Zemljan, sicer ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX, prisega na legendarne, pa tudi nekatere nenavadne, jeklene lepotce. Nekaj posebnega v njegovi garaži je brez dvoma Ford Model T, prvi avtomobil za množice, s katerim je Ford približal (avto)mobilnost ljudem in prispeval velikanski delež k nadaljnjemu razvoju avtomobilov. Avtomobil je Musk dobil v dar od prijatelja, od njega pa se vse odtlej ne namerava ločiti. Legendaren je tudi Jaguar E-Type, ki počiva v njegovi garaži. Po besedah Enza Ferrarija najlepši avtomobil na svetu, je bil Muskova velika želja še iz najstniških časov, končno pa si ga je privoščil, ko je prodal svoje podjetje Zip2. Jaguar ga je pustil na cedilu že na poti domov, a se a Musk kljub temu nikakor ne naveliča. Kot je zaupal v nekem intervjuju so »starodobniki kot slabe partnerice« in Jaguar pri tem ni nobena izjema.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jaguar E-Type (@jaguar_etype)

Musk je velik ljubitelj BMW M5 letnik 2006, nemška hiša Hamann pa ga je po njegovih željah predelala in nastala je prava avtomobilska pošast s V10 motorjem. Seveda je v Muskovi kolekciji tudi Tesla Roadster, no, če smo eksaktni, pa v garaži na njenem mestu seva praznina. Najbogatejši Zemljan jo je namreč poslal v vesolje, preko spletne strani pa lahko sledi, kje se avtomobil trenutno nahaja.

Med bolj nenavadnimi avtomobili v Muskovi garaži je tudi Lotus Esprit  iz 1976, poimenovan kar “Wet Nellie”. Avtomobil, ki je v filmu Jamesa Bonda »Vohun, ki me je ljubil« nastopil tudi v vlogi podmornice se je leta 2013 znašel na dražbi, kjer pa ga je »ujel« prav Musk.