Emelia Hartford, ženska z avtomobilsko zbirko, rezervirano izključno za športne avtomobile

Emelia ni le simpatična, prav presunljivo je tudi njeno poznavanje avtomobilizma. Ena izmed vodilnih vplivnic v avtomobilski industriji si je sloves ustvarila s pomočjo predelav številnih avtomobilov in s svojimi vozniškimi sposobnostmi.

Emelia Hartford, ženska z avtomobilsko zbirko, rezervirano izključno za športne avtomobile (foto: You Tube) You Tube
22. 10. 2022

Emelia Hartford je voznica dirkalnih avtomobilov, istočasno pa se ukvarja tudi z izdelavo in predelavo vozil, da ne omenjamo njene televizijske in filmske kariere.

Preden je zaslovela na YouTubu, je dekle nastopilo v nekaterih manjših filmskih vlogah, ki pa ji niso prinesle želene prepoznavnosti.

V prostem času se je posvečala tistemu, kar je imela najraje – avtomobilom. Predelovala je lastne avtomobile in svoje delo občasno objavljala tudi na družbenih omrežjih. Njene objave so bile deležne vedno večje pozornosti, za piko na i pa si je prislužila vabilo proizvajalca pnevmatik Michelin na predstavitev letnih pnevmatik v New Yorku.

Na dogodku je spoznala avtomobilsko smetano in se po nasvetu številnih avtomobilskih vplivnežev lotila snemanja videov, ki jih je zvesto objavljala na svojem profilu YouTube.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emelia Hartford (@ms.emelia)

Vest o simpatični ženski, ki se spozna na avtomobile, se je hitro razširila. Največ pozornosti je požela z izdelavo ene najhitrejših Corvette C8, s katero je prekosila tudi nekatere avtomobilske velikane in si prislužila milijone ogledov.

Nekateri so jo poimenovali kar »kraljica avtomobilske kulture«, kar - sploh če pogledamo njeno avtomobilsko zbirko - ni daleč od resnice.

Preberite si še: Nove omejitve točenja goriva? Natočite lahko le 30 litrov!

V njeni delavnici prevladujejo japonske pošasti od Honde NSX, Nissana 300ZX, Mazde RX-7 do Mitsubishija 3000GT. Nikakor ne gre spregledati niti Subaruja WRX STi GM8.

S preoblikovanjem in združevanjem ikonične karoserije GM8 s sodobnim pogonskim sklopom STi je Emelia uspela zaobiti uvozne zakone, pa tudi kalifornijske emisijske omejitve.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emelia Hartford (@ms.emelia)

Prava paša za oči je Liberty Walk Ferrari 458, ki spada med najdražje v njeni zbirki. Emelijino zbirko zaokrožujejo slavna Corvetta C8, Ford Mustang z letnico 2017 in Buick GN letnik 1987.

Nič nenavadnega, vrednost mlade dame dandanes namreč ocenjujejo na od 1 do 2 milijona ameriških dolarjev.