Epitom razkošja! Superjahta, ki je v lasti nemškega ultrabogataša

Kensho je zagotovo ena najopaznejših superjaht preteklega leta, pripadala pa naj bi nemškemu medijskemu mogotcu.

Epitom razkošja! Superjahta, ki je v lasti nemškega ultrabogataša (foto: yachtcharterfleet.com) yachtcharterfleet.com
19. 5. 2023

Le redki bogataši se vključijo v oblikovanje lastne jahte, a prav superjahta Kensho naj bi bila rezultat zglednega sodelovanja uglednih strokovnjakov in lastnika – če gre verjeti govoricam, je ta nemški miilijarder in medijski mogotec Udu Mueller.

Slednji je leta 2021 prodal svojo prejšnjo jahto Samurai, leta 2022 pa naj bi si omislil novo. In to ne katerokoli.

Mueller naj bi prvotno skico narisal pozimi 2016, po tem, ko je opravil temeljito analizo tega, kaj ponuja trg. To mu je pomagalo do rezultatov, česa si od nove jahte želi in kaj potrebuje.

Svoje ideje je zaupal ekipi strokovnjakov, ki sta jo sestavljala nizozemski studio Azure Yacht Design in nemški archineers.berlin za pomorsko arhitekturo in zunanjost.

Jouin Manku, studio s sedežem v Parizu, je ustvaril dih jemajočo notranjost Kensho, italijanska znamka Sea Group pa se podpisuje pod izgradnjo ladje.

Nazadnje je Technical Marine UK dodal napreden dizelsko-električni pogonski sistem, s čimer je dodal še eno plast inovacije temu edinstvenemu plovilu.

Rezultat je veličastna 75 metrov dolga jahta z netipično postavitvijo in zelo prefinjenim slogom, ki je spremenil idejo udobja na krovu superjaht.

Eden glavnih ciljev je bil ustvariti tesno povezavo z vodo na vseh ravneh - z drugimi besedami, Kensho naj bi svoje goste razveseljeval z "izkušnjo jadrnice".

Oblikovalska ekipa je uporabila okna v polni višini in s tem omogočila panoramski pogled iz celotne kabine.

Ena najbolj nenavadnih lastnosti Kensho je odsotnost stranskih prehodov na glavni palubi, ki se običajno uporabljajo za dostop posadke.

To je sprostilo veliko dragocenega prostora, kar je omogočilo spektakularne razglede iz kabin VIP, celota pa deluje kot velik odprt prostor, ki diha sredi širnega morja.

Glavni apartma je utelešenje razkošja, sestavljen iz štirih sob epskih razsežnosti za jahto te velikosti. Vključuje kabino, garderobo, bivalni prostor/medijsko sobo in kopalnico.

Vse sobe so med seboj povezane in ustvarjajo razkošen odprt prostor z ogromnimi okni in visokimi stropi. Izbrano pohištvo in dragoceni materiali dodajo pridih razkošja.

Osrednji element kopalnice je kopalna kad, narejena po meri iz enega bloka belega marmorja Carrara s kontrastnimi žilami.

Namesto klasičnega salona na krmi glavne palube je Kensho ohranil le notranjo jedilnico in na sprednji del zgornje palube postavil osupljivo dnevno sobo.

Ta prostrani salon pokriva 85 kvadratnih metrov. Glavna atrakcija palube je šestmetrski plavalni bazen s stekleno steno, obrnjeno proti morski gladini, na voljo pa sta tudi najsodobnejša telovadnica in prijeten bivalni prostor.

Ko se premaknete na sončno teraso, obsijano s svetlobo zaradi čudovitega strešnega okna, sta tu še masažna kad s steklenim prednjim delom in dobro opremljen bar. Celotno teraso je mogoče zapreti, zahvaljujoč steklenim vratom za zaščito pred vremenskimi vplivi.

Kensho poganja dvojni motor Veth, ki lahko doseže največjo hitrost 15 vozlov (28 km/h) z dosegom do 4500 navtičnih milj iz svojih 145.000-litrskih rezervoarjev za gorivo pri potovalni hitrosti.

Čeprav je bil lastnik tesno vpleten v ustvarjalni proces, Kenshoja ni zadržal zase.

Ta plavajoča mojstrovina je na voljo za najem, pripravljena, da sprejme do 12 gostov.

Edina slaba stran je cenam, saj boste za tedenski najem odšteli 850 tisočakov.  

Preberite še: Je to ultimativni moški brlog? Šopek Lamgorhinijiev, Ferrarijev, Maybachov v 48-milijonov vredni graščini

Prava jahta na štirih kolesih pa je zagotovo tudi Range Rover Sport, ki smo ga preizkusili