Ni važna cena. Ta avto bo z leti samo še pridobival!

Naprodaj je edinstveni Ferrari Enzo, ki je večino svojih 20 let preživel v garaži. Novi lastnik bo zanj moral seči globoko v žep.

Ni važna cena. Ta avto bo z leti samo še pridobival! (foto: Profimedia) Profimedia
5. 3. 2023

Ferrari Enzo je italijanski žrebec, ki ga poganja V12 s 586 kW (660 KM) in 657 Nm navora, kar mu omogoča, da se do 100 kilometrov na uro požene v pičlih 3,1 sekunde - še danes zavidanja vredne številke. Med letoma 2002 in 2004 so proizvedli 400 primerkov in zadnjega  izmed njih podarili papežu Janezu Pavlu II., Vatikan pa ga je kasneje prodal in izkupiček namenil v dobrodelne namene.

Unikaten primerek

Enzo je temeljil na tehnologiji iz formule 1 in in le 20 najbolj cenjenih Ferrarijevih strank je lahko tega hiperšportnika kupilo v drugi barvi kot pa rdeči. Le 9 izmed njih pa se jih je odločilo za srebrni odtenek, poimenovan Argento Nürburgring 101/C. Le eden izmed teh ima svetlo rjavo usnjeno notranjost in ravno ta je zdaj naprodaj.

Kot nov!

Prvi lastnik ga je na Japonskem kupil leta 2003 in ves ta čas je bil avtomobil parkiran v garaži. Prevozil je namreč le skromnih 227 kilometrov in večina teh je bila na Ferrarijevi testni stezi v Maranellu. O ohranjenosti avtomobila pričajo tudi zaščitne folije na pragovih, ključu in pedalih. Poleg je seveda tudi vsa papirologija in tridelni set prtljage, ki se natančno prilega v sprednji prtljažnik.

Lahko je vaš

Edinstveni primerek avtomobilske legende je zdaj naprodaj; na dražbi ga bo prodala dražbena hiša Sotheby's. Cena bo gotovo vrtoglava - govorimo o nekaj milijonih. Novi lastnik pa z nakupom Enza ne bo izgubil denarja, saj avtomobilskim klasikam in ikonam cene v zadnjem času vztrajno naraščajo.

Fotografije: Profimedia

 

Preberite še: Norost ali naložba? Ta avto očitno IZJEMNO pridobiva ceno!

Priporočamo tudi: Legenda se vrača! To pa je njen največji adut ...