Red Bull Samo Gas 2020:Filip Flisar je (skoraj) pripravljen, da se sooči s teboj! Kaj pa ti?

Časa za prijavo na dirko, ki bo letos potekala v spremenjenem formatu, ni več veliko.

Filip Flisar je (skoraj) pripravljen, da se sooči s teboj! Kaj pa ti? (foto: Siniša Kanižaj) Siniša Kanižaj
27. 2. 2020 | Promocijsko sporočilo

Zimski čas prinaša posebne adrenalinske užitke, še posebej, ko so posredi nizke temperature, sneg in led. A če pri Avto magazinu ne spodbujamo k divjanju in izločanju adrenalina na odprtih cestah in v javnem prometu, na drugi strani povsem podpiramo tekmovanje Red Bull Samo Gas, za katerim stoji naš najboljši tekmovalec v smučarskem krosu in hkrati tudi velik avtomobilski navdušenec Filip Flisar.

Čeprav letošnja zima s snegom ni bila radodarna, ga bo v gorah dovolj, da bosta Red Bull in Flisar atraktivno tekmovanje na našem najvišjem smučišču Kanin organizirala tudi letos. Že tretje leto zapored. In če morda ne poznate koncepta: gre za dirko, katere edini cilj je prehiteti Filipa od vrha izbrane proge do njenega konca. A brez strahu, priljubljeni Štajerec se bo navzdol pognal nekoliko kasneje, kar pomeni, da možnosti za zmago vsekakor so. Prvo leto je namreč najhitreje do cilja prišel Matej Bradaškja, lani je to uspelo Primožu Zorču.

Letošnja tekma bo še posebej zanimiva, saj bodo tekmovalci prvič razdeljeni v dve skupini, med smučarje in deskarje. In čeprav je Flisar sezono v svetovnem pokalu že končal, zatrjuje, da bo na kaninsko dirko zanesljivo prišel.

Filip, za kakšno poškodbo gre, da ste morali zaključiti sezono svetovnega pokala?

Padel sem in priletel s kolkom na led. Prišlo je do poškodbe, pri kateri se mi je razlepilo tkivo pod kožo, kar sploh ni fino. Tam se mi zdaj nabira kri in to je treba ustaviti, da ne pride do kakšnih zapletov z vnetji. Gre na bolje, bo pa malo trajalo.

Ampak za Red Bull Samo Gas pravite, da boste pripravljen?

Prepričan sem, da bom! Zadnja tekma svetovnega pokala je 14 dni prej, za to pa mislim, da ne bom tvegal. Dejstvo je, da je svetovni pokal nekaj drugega kot naša zabavna dirka na Kaninu. Za dirkanje na najvišjem nivoju moraš biti stoodstoten, pa tvegati moraš veliko, jaz pa ne bi rad, da se poškodba ponovi še preden jo do konca zacelim.

Torej odloča dodatnih 14 dni in manj agresivna konkurenca na Kaninu?

Tako je, 14 dni pri celjenju te poškodbe je veliko časa. Bodo pa imeli tekmovalci, ki me bodo izzvali, mogoče malo lažje delo, saj bom vseeno malenkost bolj pazljiv. Ampak naj ne računajo na potuho, jaz sem že pri 50 odstotkih zelo hiter, haha!

Kanin je visokogorsko smučišče, ki sega do nadmorske višine 2300 metrov, na teh višinah pa je snega konec marca vedno dovolj. Statistika pravi, da ga največ pade ravno v drugi polovici zime. Bojazni, da bi dirkali po suhem, tako kljub letošnji skromni zimi ni.

Če smo vas torej prepričali, da se udeležite dirke, vas vabimo, da se čim prej prijavite. To lahko storite s klikom na povezavo. A pozor, 29. marec se nezadržno bliža, zato hitro nabrusite robnike in hop na trening. Časa namreč ni več veliko!