Ford Mustang Bullit je premagal eno od najbolj slovitih motociklističnih stez na svetu

Isle of Man TT Festival je eden od najbolj znanih motociklističnih dogodokov na svetu, na katerem se v dveh tednih zbere množica motociklističnih navdušencev, da bi najboljše motocikliste sveta videla, kako opravijo z zahtevno gorsko cesto.

Ford Mustang Bullit je premagal eno od najbolj slovitih motociklističnih stez na svetu (foto: Ford) Ford
6. 11. 2018

Slovita dirkalna steza na otoku Man je v drugih dneh povsem običajna, ne prav široka otoška cesta, ki voznike popelje po otoku z osupljivo naravno lepoto. To so dokazali tudi pri Fordu, ko so v devetem videu serije 'Europe's Greatest Driving Roads' (najbolj čudovite evropske ceste) na cesto, ki na marsikaterem delu nima predpisane omejitve hitrosti, popeljali Forda Mustanga iz omejene serije Bullit.

Forda Mustanga Bullita je na cesto na goro, edini kraj, s katerega lahko naenkrat vidite vse dežele, ki sestavljajo Veliko Britanijo, torej Anglijo, Škotsko, Severno Irsko in Wales, odpeljal britanski novinar Steve Sutcliffe, ki je o vtisih z vožnje povedal: »Zamislite si nemške avtoceste, ji dodajte griče in ovinke ter jo skrčite v kolovoz z izjemnimi razgledi, in kar dobite, so izjemno fantastične in dramatične ceste.«