Hamilton je ostal brez svojega sanjskega avtomobila, namesto tega se je moral zadovoljiti s tem …

Si predstavljate, da ste eden najboljših dirkačev na svetu, pa se morate odreči sanjskemu jeklenemu konjičku?! Prav to se je zgodilo Lewisu Hamiltonu.

Hamilton je ostal brez svojega sanjskega avtomobila, namesto tega se je moral zadovoljiti s tem … (foto: Profimedia) Profimedia
8. 6. 2023

Eden najuspešnejših dirkačev F1 vseh časov Lewis Hamilton je moral izbirati med svojim sanjskim avtomobilom in kariero.

Britanec, ki je v formuli dosegel to, kar nikomur doslej še ni uspelo, se je namreč moral odreči svojim sanjam in se zadovoljiti s Ferrarijevim superšportnikom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Hamilton je v F1 debitiral 2007 v vrstah McLarna, pod okriljem katerega je osvojil en naslov svetovnega prvaka.

Leta 2013 se je pridružil Mercedesovi ekipi F1. Ostalo je zgodovina.

V vrstah Mercedesa je nanizal šest naslovov svetovnega prvaka, temu primerno pa je zraslo tudi njegovo premoženje. Dandanes naj bi bil dirkač »težek« kar 285 milijonov ameriških dolarjev.

Primerno bogata je tudi njegova avtomobilska zbirka, v kateri najdete marsikaj od Mercedesa-AMG One do La Ferrarija.

A kljub vsemu premoženju je njegova največja želja ostala neizpolnjena. Njegov sanjski avtomobil je za Hamiltona ostal nedosegljiv.

V nedavnem intervjuju pred VN Monaka je sedmi svetovni prvak izlil svoje srce in priznal, da se mu je avtomobil izmuznil iz rok.

Ko se je leta 2007 pridružil ekipi McLaren F1, je Lewis Hamilton prosil Rona Dennisa (ustanovitelja McLaren Automotive) za McLaren F1 LM XP1, oranžni prototip modela F1 LM.

Kljub temu da je prototip za McLaren neprecenljiv, ga je bil Dennis pripravljen podariti Lewisu. A ne kar tako.

Osvojiti bi moral tako naslov voznika kot konstruktorja skupaj s Heikkijem Kovalainenom. Prvo mu je uspelo, pri drugem cilju pa mu je načrte prekrižal Ferrari.

A Ron se je bil ponovno pripravljen pogajati. Lewisu je postavil izziv, da osvoji dve zaporedni prvenstvi, za nagrado pa bi v svojo garažo lahko pospravil obljubljenega McLarna F1 LM XP1.

»Če Lewis osvoji oba naslova, je avto njegov,« naj bi v šali vzkliknil Dennis.

A leta 2013 je bilo možnosti, da bo omenjeni sanjski avtomobil kadarkoli njegov, konec. Hamilton je zapustil McLaren in se pridružil Mercedesovi ekipi Formule 1, prototip omenjenega vozila pa še vedno stoji v McLarnovem tehnološkem centru v Wokingu.

Hamilton se je potolažil z nakupom McLarna F1 s šasijo 44, za katerega naj bi odštel kar 15 milijonov funtov.

Preberite še: S poletjem prihaja tudi povečana uporaba klime. Pa jo znate pravilno uporabljati?