Hitra Ford Fiesta iz lego kock

Lego in Fordov oddelek M-Sport sta izdelala komplet za sestavljanje zmagovitega avtomobila za reli Forda Fieste WRC, s čimer so proslavili uspešno dirkaško sezono 2017 in tudi uspešen začetek sezone 2018.

Hitra Ford Fiesta iz lego kock (foto: Lego) Lego
16. 2. 2018

Legovi oblikovalci so vse atribute dirkalne Fieste prenesli v modelček, ki ga sestavljajo 203 kocke. Ko je sestavljen, v dolžino meri 13 centimetrov, v širino in višino pa po šest centimetrov. Maketa ni izdelana povsem uniformno, saj se lahko tisti, ki jo sestavlja, odloča med več kolesnimi platišči in dvema pokrovoma motorja, enim za vožnjo podnevi in drugim za nočne vožnje. V sestavljanko so vključeni tudi originalne nalepke in miniaturni voznik v dirkalnem oblačilu, vključno s čelado, ki se v avtomobil vstavi skozi odstranljivo vetrobransko steklo.

Miniaturna Ford Fiesta WRC je na voljo v okviru zbirke Lego Speed Championship, v katero so hkrati z njo vključili maketo Forda Mustanga Fastbacka iz leta 1968, ki ga sestavlja 184 kock. Pobarvan je v dirkaško zeleno barvo, ima zlata kolesna platišča in dirkalne nalepke, vanj pa se skozi vetrobransko steklo prav tako vstavi voznik, ki je v tem primeru oblečen v dirkaškem slogu šestdesetih let.

Oba avtomobila bosta od prvega marca na voljo v Legovi spletni prodajalni za priporočeno ceno 14,43 evra.