Bizaren primer iz Splita; možakar ni mogel opraviti tehničnega pregleda, češ da je…

13. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Uh, to pa je nenavadna zgodba.

Po poročanju časnika Slobodna Dalmacija se je v enem izmed centrov za tehnični pregled v Splitu pred dnevi odvijala naravnost bizarna zgodba. Primerna za kak film. In Senad Demić, ki se je pred dnevi pripeljal na tehnični pregled v Splitu nikakor ni mislil, da bo glavni akter te zgodbe.

Profimedia

Tako se je s svojim vozilom pripeljal na pregled, plačal tehnični pregled vozila in ko je bil avtomobil ocenjen kot tehnično izpraven, šel preveriti še preostale podatke za registracijo. Nakar je sledil šok.

»Rekli so mi, da tega ne morem, ker sem - mrtev! Predstavljajte si občutek, ko slišite, da ste mrtvi! V sistemu sem zabeležen kot pokojna oseba, zato so me poslali k matičarju po rojstni list. Vrnil sem se na tehnične preglede, a še vedno ne morem rešiti težave,« je povedal Senad za časnik Slobodna Dalmacija. Kot je zatrdil mu ni povsem jasno, kako je do napake v sistemu lahko prišlo, so mu pa na pregledih zatrdili, da se bo situacija kmalu uredila.

Slobodna Dalmacija

»Kdo je za to kriv in ali bo ta oseba odgovarjala? Moj otrok bi lahko prišel na tehnični pregled namesto mene, predstavljajte si, da bi mu rekli, da sem mrtev. Ne razumem, kako pride do takšnih napak. Tehnični pregled sem plačal, imam vozniško dovoljenje, vozilo je tehnično ok, zakaj ga torej že nekaj dni ne morem registrirati,« se upravičeno sprašuje Senad, Slobodna Dalmacija pa se je za več informacij obrnila na omenjeno podjetje za tehnične preglede, a doslej dodatnih pojasnil v uredništvu niso prejeli.