Jabolko ne pade daleč od drevesa: dirkač F1 se spogleduje z udeležbo na Dakarju, še prej pa je očeta zapeljal en krog

Dirkač F1 Carlos Sainz je kot začaran opozarjal na zavore, oče pa je ob vožnji s sinom pošteno »zašvical«.

Jabolko ne pade daleč od drevesa: dirkač F1 se spogleduje z udeležbo na Dakarju, še prej pa je očeta zapeljal en krog (foto: Profimedia) Profimedia
4. 2. 2023

Carlos Sainz Jr. (polno ime Carlos Sainz Vázquez de Castro) je Ferrarijev dirkač v F1, a v njegovi družini je več kot očitno, da kri ni voda.

Njegov oče, Carlos Sainz starejši je namreč dvakratni svetovni prvak v reliju (tudi brat Antonio Sainz je voznik relija).

El Matador, kakor so svoj čas klicali danes 60-letnega dirkača v reliju, je pred časom sinu vendarle pustil, da ga je zapeljal naokrog. Seveda ni šlo brez kopice smeha.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Bull Motorsports (@redbullmotorsports)

Carlos Sainz starejši je sicer pred dnevi nastopil na reliju Dakar, kjer ga je spodbujal tudi sin. Zaradi manjšega incidenta sta bila oba tudi pod drobnogledom Mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Po spletu je namreč zaokrožil posnetek, na katerem sin pomaga očetu zapreti vrata, čeprav po pravilniku Dakarja ekipam ni dovoljeno biti v bližini.

"Prisotnost moštvenega osebja ali katerega koli moštvenega prevoznega sredstva (vključno s helikopterji) je prepovedana v razdalji enega kilometra od tekmovalnega vozila, v skladu s členom 49.2.1,« se glasi pravilnik, kljub temu pa ostajajo izjeme.

FIA je tako sprejela odločitev, da ne sproži postopka zoper očeta in sina Sainz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Bull Motorsports (@redbullmotorsports)

Pa bo v prihodnosti tudi sin kdaj tekmoval na slovitem reliju?

»Obožuje Dakar, zdaj pa je več kot očitno osredotočen na formulo 1. Dakar lahko počaka, a če mu je bil že všeč, mu je zdaj še toliko bolj. Glede na vprašanja, ki jih postavlja, mislim, da se ga bo čez čas zagotovo udeležil,« je v enem izmed intervjujev dejal Carlos Sainz starejši.

Preberite si še: Hyundai in Kia si belita glave zaradi avtomobilskih tatov s TikToka: poglejte, kaj delajo …

Njegov sin je ob pogovoru za Red Bull potrdil njegove besede: »Dakarja se bom zagotovo nekoč udeležil, toda takrat bo moj oče verjetno star več kot 70 let in upam, da takrat zaradi sebe in moje mame ne bo več dirkal. Moj cilj je na neki točki voziti tudi reli. Trenutno pa sem tako osredotočen na formulo 1, da se ne morem osredotočiti na nič drugega.«