Jay Leno v svoji garaži resda nima Ferrarija, a kaj kmalu bi se to lahko spremenilo

Si je Jay Leno premislil in bo v kratkem svoji obsežni zbirki dodal tudi Ferrarija?! 

Jay Leno v svoji garaži resda nima Ferrarija, a kaj kmalu bi se to lahko spremenilo (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2023

Garaža Jaya Lena se lahko pohvali z nekaj najbolj redkimi in eksotičnimi avtomobili, a v njej boste zaman iskali Ferrarije.

Marsikdo je prepričan, da je temu tako, ker Leno ne mara italijanske avtomobilske znamke. Napaka!

Leno je še kako navdušen nad žrebci iz Maranella, odvratna mu je le politika snobovskih trgovcev in nakupa vozila. Kaj kmalu pa bi lahko tudi ta podatek postal povsem nepomemben. 

Leno je znan ne le po izjemni zbirki, temveč tudi odličnem poznavanju jeklenih lepotcev. Štiri in dvokolesnih. Ker so z januarjem na NBC ustavili predvajanje njegove oddaje, bo s svojim poslanstvom najverjetneje nadaljeval na YouTube kanalu.

Morda pa v njej kmalu predstavi tudi kakega svojega Ferrarija, ki se jim je sicer v velikem loku izogibal. Nedavno se je namreč naokrog zapeljal s kolegom Donaldom Osbornom, ki ima v lasti kar nekaj Ferrarijev.

Možaka sta sedla v rumenega Ferrarija 458 Spiderja z letnico 2013, Leno pa se je med vožnjo razgovoril tudi o svojem odnosu do Ferrarijev.

Dejal je, da so ga venomer navduševali s svojim oblikovanjem in vozniško izkušnjo, zaradi česar si je prislužil nemalo pohval za vožnjo. Kot je dejal, le s težavo verjame, da je avtomobil star že desetletja (letnica 2013).

In potem sede za volan…

»Podobno je skalpelu, v nasprotju z zbadanjem z nožem,« Je le ena izmed izjav, ki mu uide iz ust in je dokaz velikega navdušenja nad enkratno vožnjo za volanom strupenega Spyderja.

Medtem ko ameriški motorji V8 zvenijo pošastno in hitro, je Ferrari tako gladek in oster.

»Počutiš se, kot da plešeš z njim; moje roke se rahlo dotikajo volana,« prida z navdušenjem. Je menjeno navdušenje razlog, da si bo kmalu omislil lastnega Ferrarija?! Kdo ve!