Je bilo pravici zadoščeno? Poglejte, kaj je doletelo pick-upa, ki je blokiral dostop do smetnjakov

6. 6. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Je bilo pravici zadoščeno? Poglejte, kaj je doletelo pick-upa, ki je blokiral dostop do smetnjakov (foto: Facebook)
Facebook

Nekateri neobzirni vozniki svoja vozila puščajo prav povsod, tega pa je ta gesta stanovalcev verjetno izučila.

Se je tudi vam že zgodilo, da ste ravno tovorili vrečo smeti do smetnjaka, pred katerim pa je bilo parkirano vozilo, ki je oteževalo dostop? No, stanovalcem predela v filipinskem mestu Baguio je očitno prekipelo. Lastnik Forda Rangerja je namreč svoje vozilo parkiral tako, da je s tem blokiral dostop do smetnjaka. Vede ali nevede, Filipinci so se odločili, da svoje napake zlepa ne bo pozabil.

Nesrečnega Forda spremenili v smetnjak 

Ker je bil pick-up nezakonito parkiran na območju ob smetnjakih, so se domačini odločili, da mu namenijo prav posebno funkcijo. Nesrečni Ford se je tako spremenil v smetnjak, saj so vozilo skorajda zakrili z vrečami smeti in odpadkov. S tem so poslali precej zgovorno sporočilo lastniku, ki je potreboval kar nekaj časa, da je vse vreče napolnjene s smetmi odstranil iz odprtega prtljažnega dela.

Dogodek je 22. maja na družabnih omrežjih podelila vladna stran »Sangguniang Panlungsod ng Baguio« oz. v prevodu »mestni svet Baguia«. S tem so želeli opomniti voznike na to, naj bodo pozorni, kjer puščajo avtomobil:

"Opomin lastnikom avtomobilov: poskrbite, da ne parkirate na območjih, ki je določen za odvoz smeti," je pisalo v objavi.

Nekaj dni kasneje se je pojavila nova objava in sicer na profilu "Pinget Barangay", kar pomeni "vas Pinget". Objavo je premljal citat ameriške politične aktivistke Helen Keller:

»Sami lahko storimo tako malo; skupaj zmoremo toliko.«

Preberite še:

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan