Je hitrejša njegova avtomobilska zbirka ali kar on sam? Preverite avtomobile v garaži Usaina Bolta

28. 12. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Eden najbolje plačanih športnikov svojega časa je ustvaril temu primerno avtomobilsko zbirko.

Upokojeni šprinter je ponosni lastnik številnih rekordov na 100 metrov, 200 metrov in v štafetnih tekih, v njegovi vitrini pa lahko občudujete vrsto olimpijskih odličij.

Enajstkratni svetovni prvak in osemkratni dobitnik zlate olimpijske medalje, naj bi bil dandanes »težak« približno 90 milijonov dolarjev, njegovi hitrosti in odličjem - ter seveda bančnemu računu - primerna pa je tudi njegova avtomobilska zbirka. A začnimo z najpočasnejšim (in hkrati najstarejšim) v zbirki.

Ljubitelj Rolls-Royceov

Morda najbolj dovršen avtomobil v Boltovi garaži z oznako Platino je Rolls-Royce Phantom II, ki spada tudi med najdražja vozila v zbirki. Zanj je atlet svoj čas odštel več kot pol milijona ameriških dolarjev, avtomobil pa razkriva veliko ljubezen Jamajčana do starodobnikov.

Po drugi strani ima rad tudi novejše predstavnike prestižne znamke. Črni Rolls-Royce Cullinan je najnovejši in drugi najdražji avtomobil v Boltovi garaži.

Vozilo, nadvse priljubljeno v garažah zvezdnikov, je tekača povsem prevzelo, zato je z njim proslavil svojo bogato in medalj polno kariero. Rolls-Royce Cullinan je ocenjen na 348.500 ameriških dolarjev.

Hitrost je njegova šibka točka

Boltova strast do Ferrarija je neprekosljiva, zato se v njegovi garaži skriva čedna četica italijanskih žrebcev. F430 Spider je eden izmed njih, družbo pa mu delata še Ferrari 458 Italia in Ferrari California.

Kako močna je Jamajčanova ljubezen do hitrih avtomobilov, pokaže tudi posnetek, ko se s Ferrarijem 599 GTB poda po slovitem dirkališču Fiorano.

V začetku je le spremljal Ferrarijevega testnega voznika Daria Benuzzija na desnem sedežu, nato pa prevzel volan in pognal bleščeče rumenega Ferrarija do skrajnih meja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt)

Omejena izdaja Nissana

Leta 2012 je Nissan predstavil vozilo, izdelano v Boltovo čast - GT-R Bolt Special. Isto leto je namreč podjetje podpisalo pogodbo z Jamajčanom, tik po tem, ko je osvojil eno od številnih zlatih medalj.

Preberite si še: Ta simpatična Slovenka je kar sama zavihala rokave in se lotila predelave kombija, ki ji ga zavidajo vsi športni navdušenci

Najhitrejšega Zemljana so »uporabili« za trženje modela GT-R, ob tej priložnosti pa so izdelali le tri modele zlate različice.

Enega so prodali na dražbi in denar namenili Boltovi fundaciji, drugi je odšel na Japonsko, tretjega pa je v last dobil Bolt.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu