Najmanjša Mercedesova križanca v korak s časom

17. 3. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Mercedes-Benz je za modelno leto 2024 nekaj novosti namenil tudi njihovima najmanjšima križancema - modeloma GLA in GLB. Večina novosti jima je skupna, nekaj pa je tudi razlik.

Oba modela imata zdaj prenovljeno sprednjo masko, dotaknili so se tudi prednjih in zadnjih odbijačev. GLB je spredaj dobil tudi vidno zaščito podvozja in tako zdaj še izraziteje kaže svoje "off road gene". Mercedes-Benz zanju ponuja tudi nekaj novih oblik 18 in 20-palčnih platišč. Pot bodo zdaj standardno razsvetljevale visoko zmogljive LED luči, te pa za vidnost skrbijo tudi na zadnjem delu avtomobila.

Nič več mrzlih prstov

Oba bosta standardno prispela z 10,25-palčnim zaslonom na armaturni plošči, mobilne telefone pa bodo lahko vozniki prek Apple CarPlay in Android Auto povezali brezžično. Novosti se obetajo tudi volanskemu obroču, ki bo od zdaj naprej oblečen v napa usnje, pri paketu AMG Line pa bo po novem lahko tudi ogrevan.

Igrali boste lahko tudi igrice. Z izbiro prave dodatne opreme si boste lahko zdaj na zaslonu na dotik in s pomočjo gumbov na volanu v obeh modelih čas krajšali s sudokujem, spominom, 3 v vrsto in kvizom.

Pomagala bo tudi elektrika

Vsi modeli GLA in GLB  z bencinskim motorjem bodo zdaj hibridizirani. Pri blagih hibridih bo 10-kilovatni elektromotor pomagal pri speljevanju in hitrejših pospeških ter tako skrbel tudi za večje udobje.

Priključni hibrid GLA 250 e je tudi izboljšan in posodobljen. Elektromotor je zdaj močnejši za 5 kW, vendar sistemska moč ostaja enaka, povečal pa se je električni doseg.

 Kaj pa AMG?

Vizualno so posodobljene tudi AMG izvedenke modelov GLA in GLB; s prenovljenimi svetlobnimi podpisi v LED tehnologiji spredaj in zadaj in prednjo masko. Standardno so zdaj opremljeni tudi z volanskim obročem AMG performance, svojega pa lahko zdaj postavite na nekaj novih dizajnov aluminijastih platišč in notranjost poživite z novimi odtenki tkanin oziroma usnja. GLA in GLB 35 4MATIC sta zdaj hibridizirana. 48-voltna tehnologija bo z 10 kW dodatne moči skrbela za udobje, še pomembneje pa je to, da bodo zdaj ti modeli hitrejši.

Fotografije: promocijsko gradivo