Kaj porečete o tem lepotcu, ki se skriva v garaži Floyda Mayweatherja?

11. 5. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Eden najbolje plačanih športnikov na zemeljski obli, svojega premoženja ne skriva. Še več, na družabnih omrežjih se rad pohvali s prestižnimi in luksuznimi dobrinami, dih jemajoča pa je tudi njegova avtomobilska zbirka. V njej pa izstopa ikonični Ferrari.  

Američanovo premoženje je bilo v 2022 ocenjeno na 450 milijonov ameriških dolarjev, Moneyweather, kakršen je njegov vzdevek, pa trdi, da ima pod palcem kar 1.2 milijarde dolarjev. Že dejstvo, da mu je borba s Connorjem McGregorjem 2017 po poročanju revije Forbes prinesla 275 milijona dolarjev, je pomemben podatek v seštevku.

Mayweather pa ima precej večji apetit na denar. Kot je dejal pred časom mu je več do denarja, kot do zapuščine. Ta je po njegovem mnenju že vklesana v kamen. »Včasih me kritizirajo, češ da so moje ekshibicijske borbe uničujejo ugled boksa. Konec koncev, moja mama je milijonarka. Moj oče je milijonar. Moji otroci so milijonarji. Celo moj vnuk je multimilijonar, pa se tega niti še ne zaveda,« se je pohvalil Mayweather v oddaji Million Dollaz Worth of Game.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Hoteli, luksuzna domovanja, prestižne ure in zavidanja vredni avtomobili. To je le nekaj materialnih dobrin, s katerimi se na družabnih omrežjih rad pohvali sloviti boksarski šampion Floyd Mayweather. Dolgo časa je veljalo, da si vsak avtomobil kupi tako v črni kot tudi beli barvi, da se tako prilagaja njegovemu razpoloženju in stajlingu. Njegova garaža je polna črnih in belih lepotcev prestižnih znamk, kot so Rolls Royce, Buggatti, pa tudi Ferrrari.

Prav prestižna italijanska znamka avtomobilov pa je nekdanjemu boksarju še posebej pri srcu. Doslej si je tako privoščil tudi Ferrarija Enza, 599 GTB Fiorana, 458 Italio,… Prava paša za oči v njegovi garaži pa je LaFerrari, sanje številnih avtomobilističnih navdušencev. Floyd si je omislil kar dva, enega v Pearl White barvi in drugega v Rosso Corsa.

In zakaj je prav LaFerrari nekaj posebnega?

Gre namreč za hibridnega vranca, ki ga poganja pogonski sklop bencinskega in dodatnega električnega motorja. Prvi je 6,2-litrski motor V12 z 800 konjskimi močmi, drugi pa 120-kilovatni električni motor. Skupaj torej kar 963 konjskih moči! To mu omogoča neverjetne pospeške. V manj kot sedmih sekundah na števcu naštejete hitrost 200 km/h, v manj kot 15 sekundah pa kar 350 km/h.

A vendar ni bila le njegova moč tista, ki je prepričala lastnike. Obliko LaFerrarija največkrat označujejo kot najboljši izraz italijanske prestižne znamke, njegova cena pa se je v času proizvodnje gibala okrog 1,6 milijona dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk