Kaj vozijo slovenski kolesarji, ki trenutno vrtijo pedala na Touru? Od pošastnega Porscheja do bolj družinskih avtomobilov

3. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Uh, vsak ima svojega favorita!

Tour de France je najprestižnejša kolesarska dirka na svetu, tudi letos pa ključno vlogo na njej igrajo slovenski kolesarji. Luka Mezgec, Tadej Pogačar, Matej Mohorič, Primož Roglič in Jan Tratnik so slovenski junaki, za katere bomo stiskali pesti na francoski pentlji. Ti fantje večji del leta resda preživijo v sedlu koles, a hkrati imajo tudi odličen okus za izbiro jeklenih lepotcev. Preverite. 

Luka Mezgec

Luka Mezgec je, vsaj po objavah na družabnih omrežjih sodeč, ljubitelj avtomobilov znamke BMW. Na svojem Instagram profilu je namreč objavil fotografijo BMW X5 s primerno športno opremo, ki mu pride prav tudi, ko na nosilce pripne svoje kolo. X5 je znan po svoji zmogljivosti, udobju in prestižu, kar ustreza Lukovemu aktivnemu življenjskemu slogu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Mezgec (@lukamezgec)

Tadej Pogačar

Tadej Pogačar, eden izmed favoritov za zmago na dirki Tour de France, je svojo avtomobilsko zbirko začel graditi z Audijem S3 (letnik 2008), ki si ga je omislil s prvim kolesarskim zaslužkom. Pogi ima sicer odličen okus za avtomobile, v njegovi garaži sta tako varno pospravljena še Audi RS4 letnik 2020 v barvi Nardo Grey s črnimi dodatki in Porsche GT3 RS Weissach package z letnico 2019. 

Instagram/Michael Matthews

Matej Mohorič

Matej Mohorič večino svojega časa preživi na kolesu, a ko se vozi z avtom, je njegova izbira novi Volkswagen Multivan. Kot je v intervjuju za Avto magazin pred letom dni zatrdil Matej, je to popoln avto zanj, saj je dovolj prostoren, da lahko prevaža svoja dva otroka in vso potrebno opremo. Multivan je idealen za daljša potovanja, saj ponuja veliko udobja in praktičnosti.

Tina Mahnič

Primož Roglič

Primož Roglič je dolgo časa prisegal na sponzorske Volkswagne, ki so plod sodelovanja z Avtocentrom A2S Celje. Roglič, ki se sicer opisuje kot vzoren voznik, ki včasih vozi malce prehitro, a vedno varno - zlasti zdaj, ko ima na zadnjem sedežu sina Leva, je sicer tudi  ambasador blagovne znamke Adria Mobil. Pred časom je v uporabo dobil integriran avtodom Adria Sonic, ki ga tako uporablja za treninge, tekmovanja in v prostem času.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)