Kakšen bi bil vaš odziv, ko bi na cesti zagledali redkega, pet milijonov vrednega Buggattija?

Priznajmo si, le redkim tako redek in izjemen avtomobilski lepotec, kakršen je tudi Buggati Chiron, ne bi padel v oči. Kaj pa bi storili vi, ko bi ga ugledali nekje na Dunajski cesti? Bi pograbili fotokamero? Bi raje uživali v trenutku? Ali pa bi se pognali v dir, da bi lepotca videli od blizu?

Kakšen bi bil vaš odziv, ko bi na cesti zagledali redkega, pet milijonov vrednega Buggattija? (foto: Shmee150) Shmee150
11. 5. 2022

Priljubljeni avto vplivnež in YouTuber Shmee150 je pred časom objavil posnetek, ko se je s karavano ekskluzivnih vozil premikal skozi München. Sam je sedel za volan Lamborghinija Huracana STO v vpadljivi vijoličasti barvi, ki bi zagotovo privabil kar nekaj pogledov, če le ne bi pred njim vozil Buggatti Chiron Super Sport 300+. Slednji je namreč pometel z vsemi »tekmeci«. Ne le, da je v primerjavi z Lamborghinijem še za nekaj pregrešnih odtenkov dražji, obstaja le 30 primerkov najnovejšega modela.  

Končna hitrost kar 480 km/h

Končna hitrost Buggatti Chirona Super Sport 300+ znaša kar 480 km/h, o čemer priča tudi ime samo (300 mph – 482 km/h). Po besedah Buggattija gre za edinstven primer, ko je proizvajalec avtomobilov presegel magično mejo 300. Kakorkoli. Hitrost ni bila glavna prioriteta karavane, ki se je podala po ulicah bavarske prestolnice. Chiron Super Sport 300+ v črni barvi, z oranžnimi poudarki, pa je zasenčil vse ostale. Ljudje so se ustavljali sredi ceste, nekateri so celo stekli za avtomobilom, da bi ga ujeli kar se da od blizu. Življenje v centru Münchna je obstalo. Vsaj za kratek čas.

Kako pa bi se odzvali vi? Kater avtomobil bi vas najhitreje spravil iz ravnotežja?