Kakšna kazen je doletela pijanega najstnika, ki je z avtomobilom zapeljal v McDonalds restavracijo

»Pijani voznik je koncept 'drive-thru' vzel nekoliko preveč dobesedno,« so zapisali na Facebook strani policije iz Sussexa, kjer so objavili fotografije novembrske bizarne nesreče, v kateri je voznik VW Golfa prebil steno in končal sredi restavracije McDonalds. Vozniku je bila zdaj vendarle izrečena kazen.

Kakšna kazen je doletela pijanega najstnika, ki je z avtomobilom zapeljal v McDonalds restavracijo (foto: Profimedia) Profimedia
2. 2. 2022

»19-letni vodovodar Taylor Steel ne bo dobil nazaj svojega vozniškega dovoljenja, saj je po nesreči padel še na testu alkoholiziranosti in bil posledično aretiran,« je policija iz Sussexa še zapisala na Facebooku.

Taylor je lani novembra pred nesrečo popival v pubu, potem pa sedel za volan svojega Golfa in se okoli pol enajste ure zvečer zaletel v restavracijo McDonalds. In to s takšno silo, da je prebil steno in končal sredi restavracije.

Ko mu je policija ponudila še test alkoholiziranosti, je ta pokazal 0,101 miligrama alkohola na 100 ml izdihanega zraka, skoraj trikrat čez dovoljeno mejo, ki je v Veliki Britaniji 0,035 miligrama na 100 ml.

V izjavi za policijo je Taylor priznal, da je pred vožnjo pil pivo, ni pa znal razložiti zakaj se je zaletel v restavracijo in kam je bil sploh namenjen.

Taylor se je 25. januarja zglasil na sodišču, kjer je priznal krivdo. Izrečena mu je bila kazen, po kateri ima 2 leti prepoved vožnje, prav tako pa mora v enem letu opraviti 80 neplačanih ur javnih del. Obenem mora poravnati nastale sodne stroške.