Land Rover in LEGO ... kaj sta pripravila tokrat?

LEGO kocke že dolgo ne ponujajo zgolj igrač za otroke, ampak tudi zabavo in zbirateljske sete za njihove starše.

Land Rover in LEGO ... kaj sta pripravila tokrat? (foto: LEGO) LEGO
16. 3. 2023

Svetovno znana danska znamka kock za sestavljanje že dolgo ne nagovarja le otrok; vedno več njihovih setov, med katerimi so tudi avtomobili, je namenjenih tudi odraslim. Svoje sledilce so na družbenih omrežjih "podražili" z videoposnetkom, ki napoveduje nov set kock, ki bo zanimal tudi avtomobilske navdušence.

V kratkem videu lahko vidimo Land Rover Defenderja prejšnje generacije, na vrhu njega pa logotip podjetja LEGO. Na zadnjih vratih avtomobila piše "LEGO STORE" - trgovina LEGO. V videu je tudi govora o najtežje dostopni trgovini LEGO na svetu, ki se nahaja nekje v škotskem višavju - pokazali pa so tudi zemljevid, kjer ta stoji.

Sodelovali so že prej

Lego je z britansko avtomobilsko znamko že sodeloval, ko so pred nekaj leti predstavili model takrat popolnoma nove generacije Defenderja. Zdaj pa bodo kupcem ponudili model s prejšnjo vsem dobro znano karoserijsko obliko. Land Rover Defender 90 bo estavljen iz 2336 kock. Imel bo mnogo podrobnosti; delujoče vzmetenje in krmiljenje, odpirajoča se vrata in mnogo dodatkov, ki jih vozniki potrebujejo pri terenski vožnji.

Igrače za odrasle?

Lego s svojimi seti v zadnjem času vse bolj nagovarja odrasle ljudi, tudi tiste, ki so jim všeč bencinski hlapi. Med drugim lahko iz kock sestavite Bugatti Chirona, Lamborghinijevega Siana, Forda GT in mnogo drugih avtomobilskih ikon. Poleg avtomobilov ponujajo tudi druge tematske sete in tako ohranjajo stik s strankami, ki so otroške igrače že "prerasle".

Fotografije: promocijsko gradivo