Kateri model BMW vozi vlogerka Kaya Solo?

Kaja Kočevar je petindvajsetletna ustvarjalka vsebin iz Velenja. Pod psevdonimom Kaya Solo svoje sledilce zabava predvsem na Instagramu, Tik Toku in in YouTubu. Prvi videoposnetki, ki jih je naložila na splet, so bili posnetki dirk MotoGP, ki sta jih obiskovala z očetom. Zanimalo nas je, kaj vozi.

Kateri model BMW vozi vlogerka Kaya Solo? (foto: Kaja Kočevar) Kaja Kočevar
26. 1. 2023

Kaja prisega na BMW; 'Bavarca' je vozila pred tem in ga namerava kupiti tudi v prihodnje.

Kaja, voziš BMW Z4 - precej poseben in redek avtomobil pri nas. Kako si se odločila zanj?

Zanj sem se odločila, ker sem si že od malih nog želela "avto brez strehe". Pred tem sem vozila BMW serije 1 in ko sem se odločila kupiti drug avtomobil, sem kolebala med Z4 in kabrioletom serije 3. Ko sem šla na ogled tega, ki ga imam zdaj, sem se zaljubila in ga takoj plačala. Bil je v odličnem stanju in res se mi je zdel frajerski! Še posebej zaradi svoje neobičajne oblike - mene spominja na torpedo.

 

Ali sta dva sedeža dovolj?

Mislila sem, da bom pogrešala zadnje sedeže, a sem se motila. Poleg tega pa tudi prijateljem nisem več taksi (smeh). Svoj avto redno pospravljam in v njem ne hranim nepotrebnih reči, razen knjige v predalu pred sopotnikom. Ne moti me niti, da ima malo prostora za odlaganje. Kljub temu da je star 16 let, zame nima pomanjkljivosti, razen neudobnosti pri daljših razdaljah.

 

Kako ti je všeč zložljiva platnena streha? Ali se z avtom voziš tudi pozimi?

To je zagotovo meni najljubša lastnost tega avtomobila! Ker se zloži hitro, jo lahko odprem kar pri rdeči luči na semaforju in uživam v vetru v laseh. Lansko zimo sem na avto dala trdo streho, ki sem jo dobila zraven in tako me zima ni prav nič motila. Zdaj pa je moj avto v garaži in se ne vozim vsak dan, tako da letos trde strehe ni na avtu. Mi je pa nekdo le nekaj dni po nakupu prerezal platneno streho in od takrat sem previdna - včasih avto kar malo skrivam.

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaya Kočevar (@kaya.solo)

Kam se najraje odpelješ s svojim avtom?

Ko sem še živela v domačih krajih, sem raziskala vso okolico Velenja, po selitvi v Ljubljano pa sem se z njim vozila po vseh opravkih - celo v Citypark sem se odpeljala, čeprav sem živela nasproti njega! Ker delam od doma, se zdaj s svojim roadsterjem vozim manj, ampak se vanj res rada usedem in se zapeljem. Komaj že čakam toplejše dni, da se s fantom zapeljeva do slovenske obale; seveda z odprto streho.

Kaj bo tvoj naslednji avto - mogoče kaj z več sedeži in trdo streho?

Ob vsaki selitvi pomislim, kako enostavneje bi vse bilo, če bi moj avto imel večji prtljažnik in dodatno vrsto sedežev, ampak bi se od svojega Z4 težko ločila. Srce bi me bolelo, če bi ga morala prodati. Ko bom enkrat potrebovala večji, družinski avto, bom razmišljala o BMW X5, ampak zdajšnji ne bo šel od hiše. Moj oče mi ga pridno servisira in želim ga obdržati za vedno.

 

Preberite še: Je vožnja z električnimi avtomobili res cenejša? Tu so izračuni

Priporočamo tudi: Takšen avtomobil vozi Ilka Štuhec (Bi ji ga pripisali?)