Kraljica Elizabeta II.: ta avtomobilska znamka je bila njena najljubša

Ženska, za katero danes žaluje ves svet, je bila vse življenje velika ljubiteljica znamke ...

Kraljica Elizabeta II.: ta avtomobilska znamka je bila njena najljubša (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2022

Svet je v četrtek pretresla novica, da je umrla 96-letna britanska monarhinja, ki je zaznamovala zadnje stoletje v Veliki Britaniji in ji vladala 70 let. Umrla je v krogu družine, v škotskem dvorcu Balmoral. 

Novico o smrti monarhinje, ki se je rodila 21. aprila 1926, je okrog 19.30 sporočil BBC.

Čeprav kraljeva družina ni razkrivala podrobnosti zdravstvenih težav pokojne kraljice, pa je bilo v zadnjih mesecih jasno, da se težave stopnjujejo, saj se je v javnosti pojavljala s palico, ki ji je pomagala pri hoji.

V zadnjih tednih pa je odpovedala tudi več družabnih dogodkov, ki se jih je vedno rada udeleževala. Namesto nje so se dogodkov v njenem imenu udeleževali drugi člani britanske kraljeve družine. Elizabeta, ki je postala kraljica pri 25 letih, je poletje preživela na gradu Balmoral na Škotskem, kjer so jo le redko videli v javnosti

Ikona 20. stoletja je bila vse življenje ljubiteljica znamke ...

Britanska kraljica Elizabeta II. je v začetku junija obeležila sedemdeseto leto na prestolu, 96-letnica pa se bo s svojo železno voljo v srcih ljudih brez dvoma za vedno zapisala kot otoška ikona 20. stoletja.

Ravno tako pa je ikonična znamka, na katero je vse življenje prisegala. 

Ne le, da je politično najbolj korektno, a tudi sicer je britanska kraljica Elizabeta II. prisegala na britansko znamko avtomobilov.

Vse življenje je bila namreč velika ljubiteljica znamke Land Rover, v svojem času pa je imela v lasti vsaj 30 različnih vozil te znamke.

Eden njenih zadnjih je bil Range Rover Westminster edition, temno zelene barve, v katerega so uvrstili celo manjši hladilnik. Vozilo je odlikoval 3,0-litrski motor, pa ogrevan usnjen volan in celo ambientalna osvetlitev.

Najnovejša pridobitev kraljeve družine, s katero je družba Jaguar Land Rover kraljico razveselila ob njenem platinastem jubileju, je Land Rover Defender 130

Gre za različico, oblikovano po kraljičinih izrecnih željah, kljub temu da vozilo ni bilo namenjeno, da bi ga vozila sama.

Družba Jaguar Land Rover je avtomobil donirala kraljici, ta pa ga je darovala britanskemu Rdečemu križu.

Kljub njenim letom so Elizabeto II. pogosto videvali vsaj na sovoznikovem sedežu. Če gre verjeti govoricam na britanskem dvoru, kraljica ni marala sedeti na zadnjih sedežih.

Nihče ji ni smel med vožnjo karkoli sugerirati, bila pa je toliko bolj dovzetna za glas, ki je prihajal iz navigacijske naprave. Pokojna vladarica je glas iz navigacije šaljivo poimenovala kar "Ženska pod pokrovom", ki zabava svoje potnike in jim prikliče nasmeške na obraz.

Kraljica Elizabeta II. je bila velika avtomobilistična navdušenka. Impresivna zbirka njenih protokolarnih in osebnih vozil vključuje več različnih modelov. To so Rolls Royce Phantom, Bentley, Land Rover Serija I (1953), Land Rover Defender (2002) in Land Rover Range Rover Hybrid Landaulet –  poleg številnih drugih klasik.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ponos Slovenije, Luka Dončič, ima v lasti ti 2 vozili! (In verjemite, imeli bi ju tudi vi)

Priporočamo tudi: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)