Popravilo avta doma. Si upate lotiti sami?

Spletni portal eBay je prišel do presenetljivih ugotovitev, ko je raziskoval, kdo najraje zaviha rokave in si umaže roke.

Popravilo avta doma. Si upate lotiti sami? (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2023

Za spletno prodajo in dražbe specializirano podjetje v Veliki Britaniji ponuja storitev MyGarage (Moja garaža), ki uporabnikom omogoča enostavnejše iskanje ustreznih nadomestnih delov za njihovo vozilo s pomočjo vpisa registrske tablice.

Sam svoj mojster

V raziskavi, opravljeni v Veliki Britaniji, so ugotavljali, katera generacija raje manjša popravila na svojih avtomobilih opravi sama in tako privarčuje nekaj denarja.

Več kot četrtina v raziskavo vključenih milenijcev - tistih rojenih med 1981 in 1995, se bo dela raje lotila sama in tako skušala privarčevati, kar bi plačali na servisu. Baby boom generacija - tisti, ki imajo na dokumentih letnico med 1946 in 1965, bo za opravljeno delo raje plačala komu drugemu; rokave bi zavihalo le 18 % sodelujočih v raziskavi.  Kaj pa mlajši - tisti rojeni po letu1996 in dovolj stari za avtomobile? 23 % predstavnikov generacije Z je povedalo, da bi za kaj manjšega raje poskrbeli sami, kot da plačajo za popravilo nekomu drugemu.

Ogledala, brisalci in akumulatorji

Med najpogostejša popravila, ki jih Britanci opravijo sami, spada menjava iztrošenih brisalcev - lani jih je eBay na otoku skupaj prodal za 485 kilometrov. Pogosta je tudi menjava razbitih vzvratnih ogledal in iztrošenih akumulatorjev.

Redno vzdrževanje avtomobila je izjemno pomembno, saj tako poskrbimo za varnost, zanesljivost in življenjsko dobo avtomobila. Tudi najmanjšo težavo je bolje rešiti na začetku, saj lahko ta hitro privede do večjih komplikacij in posledično tudi večjih stroškov, česar pa si nihče ne želi.

Fotografije: Profimedia