Kylian Mbappe je morda najbolje plačani nogometaš s premiernimi avtomobili - ki pa jih ne more voziti

Naokrog se prevaža z osebnim voznikom; razkrivamo, kje je razlog za to.

Kylian Mbappe je morda najbolje plačani nogometaš s premiernimi avtomobili - ki pa jih ne more voziti (foto: Profimedia) Profimedia
13. 12. 2022

Aktualni svetovni prvaki Francozi tudi na aktualnem SP ne skrivajo želje po osvojitvi naslova. Na krilih Kyliana Mbappeja, enega najboljših nogometašev na zemeljski obli, želijo še drugič zapored stopiti na svetovni prestol.

Član francoskega prvoligaša PSG sicer velja za najbolje plačanega nogometaša ta hip, pričakovali pa bi, da je temu primerna tudi njegova avtomobilska zbirka.

A fant je v resnici precej bolj »skromen«. To pa še ni vse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Najdražji avto njegove zbirke je brez dvoma pol milijona vreden Ferrari 488 Pista, a kaj, ko ga 23-letnik ne sme voziti. Z volanom namreč krmari njegov osebni šofer:

»Moja največja napaka je, da nisem naredil vozniškega izpita. Menim, da je to ena izmed slabosti uspeha v mladih letih, saj izpustiš tako preproste stvari, kot je opravljanje izpita.«

Tako je nedavno pojasnil Francoz, ki mu treningi in priprave vzamejo enostavno preveč časa.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Mbappe je pred časom podaljšal pogodbo z desetkratnimi francoskimi prvaki iz Pariza, del tega sporazuma pa je tudi mesečna plača v višini 4,84 milijona evrov.

Temu primerno bi pričakovali, da se zaslužek odraža tudi v njegovi zbirki, v resnici pa izstopata le dva Ferrarija - 488 Pista in 458 Italia. Vrednost prvega je ocenjena na pol milijona, zahvaljujoč 3,9-litrskemu twin-turbo motorju V8 pa je avtomobil na cesti prav tako hiter kot njegov lastnik na zelenici.

Pri razvoju dvosedežnika z V8 motorjem - 458 Italia je sodeloval nihče drug kot sloviti Michael Schumacher.

Preberite si še: Dve avtomobilski nasprotji, ki se skrivata v garaži Luke Modrića

Poleg omenjenih vozil prestižne italijanske znamke se v Mbappejevi garaži nahaja še vrsta Volkswagnov.

Kadar se želi po Parizu prevažati kar se da neopazno, mladenič izbere VW Tiguana, v njegovi zbirki pa sta še Touareg V8 TDI in petsedežni Multivan.