Lamborghini: kaj bo nadomestilo Aventadorja?

Lamborghini naj bi kmalu uradno razkril svojega novega superšportnika, nekaj informacij pa je že ušlo v javnost.

Lamborghini: kaj bo nadomestilo Aventadorja? (foto: Lamborghini) Lamborghini
17. 2. 2023

Italijani naj bi novi model uradno predstavili konec marca, vendar so najbolj neučakani navdušenci že izbrskali nekaj podatkov o tem, kako bo videti bik, ki bo nadomestil Aventadorja. Slednji je bil v ponudbi 10 let, Lamborghini pa je pripravil tudi več posebnih izdaj in variacij. Vse je poganjal 6,5-litrski V12 motor, ki je v najmočnejšem Aventadorju Ultimae razvil 575 kW (780 KM).

V12 ostaja!

Tudi novi model bo poganjal V12 motor, vendar ne isti kot v predhodniku. To bo tudi prvi Lamborghinijev priključni hibrid. V boju z izpusti ogljikovega dioksida bo znamka do konca naslednjega leta delno elektrificirala vso svojo ponudbo, prvega popolnoma električnega bika pa lahko pričakujemo v drugi polovici tega desetletja. Glede na trende bo ta avtomobil imel tudi več moči od Aventadorja, tako da prav gotovo ne bo počasen.

Značilna Lamborghinijeva silhueta

Iz skic, ki jih je Lamborghini predal Svetovnemu uradu za intelektualno lastnino, si lahko predstavljamo, kako bodo videti nove sanje marsikaterega avtomobilističnega navdušenca. Spretneži pa so že izdelali računalniške renderje, ki nam še bolje prikažejo najnovejšega bika.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael #automotivemike (@automotive_mike)

Fotografije: promocijsko gradivo, Lamborghini

Preberite še: Ali veste, kaj pomeni majhna puščica ob kazalcu za gorivo? Lahko vam precej olajša življenje

Priporočamo tudi: Nove kamere za nadzor prometa specializirane za prav posebno vrsto prekrškov