Land Rover Defender - Avto za prave moške

Land Rover Defender velja za avtomobilsko ikono in pojem najbolj vzdržljivega in najbolj zmogljivega terenskega avtomobila. Novi Defender pooseblja kar 70 let inovacij in izboljšav, ki jih združuje v ultimativnem terenskem avtomobilu za 21. stoletje. Narejen je da traja, da premaga tudi najtežje terene in definitivno ni za vsakogar.

Land Rover Defender - Avto za prave moške (foto: Land Rover) Land Rover
26. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Glede nato koliko časa so ga razvijali je jasno, da niso ničesar prepustili naključju. V novem Defenderju so uporabljeni le najodpornejši materiali, ki so preizkušeni do skrajnosti v najtežjih razmerah. Med drugimi so ga preizkušali tudi predstavniki Rdečega križa na najbolj težko dostopnih krajih sveta in naravovarstveniki, ki skrbijo za ohranjanje ogroženih levov v Keniji. Vse v njem je zasnovano, da bo trajalo. Sedemdeset let in še nekaj zraven je že minilo, odkar je prvi Land Rover zapeljal na ceste in vendarle se je vse do danes na cestah ohranilo kar okrog 70 odstotkov vseh narejenih vozil, kar je skorajda največji delež izmed vseh avtomobilov na svetu ter dokaz njegove trajnosti.

Zmogljivost

Zmogljivost je del njegove narave. Defender lahko premaguje ekstremne terene in vas iz urbane džungle samozavestno popelje na peščene sipine ali ledene podlage. Zmogljivi in vzdržljivi pa niso le materiali, ki jih vidimo, temveč tudi tisti, skriti pod kožo, po zaslugi katerih boste prišli, kamor ste namenjeni. Podvozje, ki je narejeno robustno, a vseeno nudi veliko udobja, je mešanica preizkušene tehnike in sodobne tehnologije, zaradi česar bo premagovanje puščavskih sipin in skalnatih brezpotij še nekoliko enostavnejše.

Novi defender je moral prestati kar 45.000 različnih testov, preden je bil pripravljen
za na cesto. Ob stiku z njim vas bodo na vsakem centimetru pričakali materiali, ki bodo kos vsaki nalogi, ki jim jo boste zadali – v blatu, snegu, mrazu, pesku, dežju in vročini.

Novi Defender je namreč opremljen s stalnim štirikolesnim pogonom, po zaslugi krajših previsov prek koles so prednji in zadnji pristopni kot ter prelomni kot večji kot kdaj prej. Hkrati boste z njim brez težav lahko zapeljali v vodo vse do globine 900 milimetrov. Tukaj pa je na koncu še elektronika, ki lahko kar 500-krat na sekundo preveri stanje karoserije in krmiljenja ter temu prilagaja trdoto blažilnikov – nekaj, kar si je večina lastnikov njegovega predhodnika zgolj želela.

Oblikovan po meri sodobnega časa

Oblikovanje ne dopušča dvomov, prepoznavna zunanjost nadaljuje tradicijo in prinaša novosti 21. stoletja. Novi Defender je najmočnejši in najzmogljivejši terenec, kar so jih ustvarili pri Land Roverju. Izbirate lahko med različnimi izvedbami:

Defender First edition

Model Defender first edition se ponaša z 20-palčnimi petkrakimi platišči v barvi gloss sparkle silver, oznakami First Edition in številnimi drugimi dodatki, kot so notranje vzvratno ogledalo clearsight in žarometa premium LED z značilnimi dnevnimi lučmi.

Defender X-Dynamic

Zasnovan je za najtežje naloge. Sedeže so opremili z izjemno trpežnim trakom robustek, poudarili so zanke za vleko na zadnjem delu, zunanjost vozila pa je zdaj še robustnejša.​ ​ ​

Defender X

Je nezaustavljiv. Premaga vse ovire. Defender X združuje izjemno zmogljivost in terenski videz, kar pomeni, da boste z njim lahko premagovali zahtevne terene, ki jih do zdaj niste mogli.

Defender Hard Top

V model Defender hard top boste spravili vse, kar potrebujete za svoje najzahtevnejše naloge na težko dostopnih krajih. To je avto za profesionalce, ki delajo na najteže dostopnih lokacijah. Za potniško kabino ima vgrajeno pregrado tovornega prostora v polni višini, pritrdilne točke in talni prostor za shranjevanje, ki ga lahko zaklenete. Vaša oprema bo tako varna, ne glede na teren, ki ga boste premagovali.

Priključni hibrid

Tudi to različico odlikujejo brezkompromisne terenske zmogljivosti, ki so v nekaterih primerih celo izboljšane kot pri klasičnem pogonu. S priključnim hibridnim terenskim vozilom Land Rover Defender se lahko podate na popolnoma enake terene kot z njegovo bencinsko ali dizelsko različico, prav tako pa je z njim mogoče bresti po vodi do globine 900 milimetrov. Seveda se del poti lahko peljete na elektriko in s tem privarčujete pri porabi goriva.

Vse o novi ikoni LAND ROVER DEFENDER najdeta na www.landrover.si.