Lewis Hamilton je po naslovu prvaka ostal tudi brez...

Lewis Hamilton naj bi prodal svojo prepoznavno škrlatno Zondo, ki jo je sem in tja pokazal na ulicah Monaca.

Lewis Hamilton je po naslovu prvaka ostal tudi brez... (foto: Lewis Hamilton) Lewis Hamilton
23. 12. 2021

Znano je, da je Lewis Hamilton ob sedmih naslovih prvaka Formule 1 tudi lastnik Pagani Zonde 760LH... no ja, vsaj bil. Govori se namreč, da je Hamilton svojo Zondo prodal iz Monaca v Veliko Britanijo, natančneje v območje Manchestra in Liverpoola. Že pred časom je za Reuters povedal, da svojih avtomobilov v želji po zmanjšanju vpliva na okolje, s čimer se želi oddolžiti za občuten ogljični odtis Formule 1 - z izjemo električnega Mercedesa - več ne vozi. Kljub temu so ga v Monacu še opazili za volanom Zonde. Z njo naj ne bi doslej prevozil niti 1.000 kilometrov, leta 2015 pa sta imela v Monacu bližnje srečanje s parkiranim vozilom, zaradi česar je za dirkaški konec tedna v Brazilijo prispel dan pozneje.

Obstaja morda dvajset primerkov Zonde serije 760, ki je namenjena prav posebnim željam kupcev. Hamiltonova je druga, ki so jo izdelali in še danes med bolj prepoznavnimi. Statistično najuspešnejši dirkač v zgodovini Formule 1 jo je v San Cesariu naročil pred sedmimi leti (2014, ko je naslov osvojil drugič) in na nek način je ta od njega neločljiva, saj v imenu nosi začetnici njegovega imena, odeta je v škrlatno barvo - karoserije in notranjosti, namesto samodejnega pa je izbral šeststopenjski ročni menjalnik. Zanjo je plačal okoli milijona in pol evrov, s prodajo pa bo gotovo iztržil še precej več.

Takšno Zondo sicer poganja 7,3-litrski AMG-jev V12, ki zmore 760 konjskih moči (559 kW) in 770 Nm navora. Hamilton je nekoč dejal, da je Zonda najbolje zveneč, a najslabše vodljiv avto v njegovi zbirki - pravzaprav je naravnost povedal, da je v vožnji "katastrofalna".