Razkošna jahta pokojnega solastnika Microsofta se pripravlja na odpravo po Antarktiki (poglejte skriva v svoji notranjosti)

Po mnenju nekaterih gre za eno najbolj ikoničnih jaht, kar jih pluje po svetu. Spet drugi o tem niso najbolj prepričani. Kakorkoli. Megajahta Octopus (op. hobotnica), ki je lani s svojo vrednostjo podrla vse rekorde, se odpravlja na pot okrog sveta. V tem času bo kot ena izmed prvih obiskala tudi Antarktiko.

Razkošna jahta pokojnega solastnika Microsofta se pripravlja na odpravo po Antarktiki (poglejte skriva v svoji notranjosti) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2022

Kar 126 metrov dolga jahta, ki je nekoč pripadala pokojnemu soustanovitelju Microsofta Paulu Allenu, je prvič v zgodovini postala dostopna tudi širši javnosti.

Popravek, tistim z neskončnimi številkami na bančnih računih in debelimi denarnicami. Jahto je namreč od letos mogoče najeti, v ta namen pa se Octopus kot ena izmed prvih jaht na svetu odpravlja na Antarktiko.

Doslej je bila Antarktika dosegljiva le raziskovalnim odpravam in snemalcem dokumentarnih filmov, ...

... počasi pa se območje odpira tudi za razkošna potovanja.

Z naraščanjem trenda in povpraševanjem po vse bolj divjih krajih je namreč jahtam vse bolj odprta pot v bolj divje vode, ne le na tropska otočja.

Octopus bo tako opravil pot okrog sveta in se vmes za sedem dni decembra mudil tudi na Antarktiki. V sklopu tega bodo gostje razkošnega počitnikovanja obiskali tudi ožino Gerlache, Port Lockroy, otok Deception in številne druge naravne znamenitosti najjužnejše celine.

Preberite si še: Ta legenda relija danes v osveženi podobi zasluženo počiva v garaži na Gorenjskem

Si predstavljate, kako s krova razkošne jahte občudujete antarktično divjino? Tudi mi ne. V tej življenjski priložnosti bo namreč uživalo le 12 izbranih gostov.

Potovanje s tako legendarno jahto, kakršna je Octopus, je že samo po sebi dogodivščina. Na jahti namreč gostje lahko občudujejo edinstvena umetniška dela Buzza Aldrina, Neila Armstronga in Mika Collinsa. Če niste ljubitelj umetnosti, vas morda navdušita košarkarsko igrišče ali snemalni studio.

Preberite še: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)

Priporočamo tudi: Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)