Mansory je znova šokiral. To je njihova nova kreacija - pretiravanje?

5. 5. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Vam je všeč, ali se za nič na tem svetu ne vi usedli vanj?!

Mansory, eno najbolj slovitih podjetjih za predelavo vozil, s svojimi projekti vzbuja različne odzive. Nekateri so nad njihovimi stvaritvami navdušeni, drug precej manj. Eden zadnjih projektov, ki je bil deležen tako kritik kot pohval, pa je tudi predelava Mercedesa AMG G 63. Vozilo, pri podjetju krščeno kot P850, je namreč strupeno zelene barve, to pa še zdaleč ni njegova edina karakteristika. 

Mansory

Naj vas ime ne zavede. Predelani Mercedesa AMG G63 ima precej več kot le 850 konjskih moči. Po podatkih predelovalca naj bi nemški stroj po preobrazbi dosegel vse tja do 900 konjskih moči (op. 671 kW) in 1.200 njutonmetrov navora.

Temu primerna je tudi povprečna poraba 14,7 l/100 km. Za primerjavo, standardni Mercedes-AMG G63 850 njutonmetrov navora in 430 kW. V klasični različici avtomobil doseže hitrost 100 km/h v 4,5 sekunde, v predelani različici pa še kakšno sekundo manj. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANSORY (@mansory)

Poleg povečane zmogljivosti ima Mansory P850 tudi poseben karoserijski komplet. Nove komponente obsegajo pokrov motorja z odprtinami za dovod zraka, sprednji odbijač, masko, razširitve, stranske pragove, zadnji odbijač in difuzor ter nosilec rezervnega kolesa z oznako Mansory.

Mansory

Tudi kabina je tako drzna, kot zunanjost vozila. V celoti je preoblečena v belo usnjeno oblazinjenje z zelenimi robovi in ​​drugimi zelenimi poudarki, s čimer se navezuje na strupeno barvo laka. Mansoryjev logotip je viden na različnih komponentah, vključno z volanom, sredinsko konzolo, vzglavniki in varnostnimi pasovi. 

Nekateri so prepričani, da gre za eno slabših Mansoryjevih predelav; kaj pa pravite vi?! 

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk