Kakšne spremembe je dobil prenovljeni CLA?

Potem ko je s prvo doživel velik uspeh, je Mercedes-Benz leta 2019 predstavil drugo generacijo CLA. Slaba 4 leta po premieri so zdaj napovedali osvežitev modela.

Kakšne spremembe je dobil prenovljeni CLA? (foto: Mercedes-Benz) Mercedes-Benz
25. 1. 2023

Mercedes-Benzov najmanjši kupe bo tako s prihodnjim modelnim letom navzven videti mlajše, posodobljena bo kabina, nekaj sprememb se obeta tudi na pogonskem sklopu.

Več možnosti pri zunanjosti

Na prvi pogled bodo najočitnejše zunanje spremembe; Nemci so prenovili sprednji odbijač in masko ter zadnji odbijač z difuzorjem. Posodobljene so tudi luči - poleg zadnjih so zdaj tudi prednje serijsko v LED tehnologiji. Dodali so tudi nekaj novih barv, izbirate pa lahko tudi med več različnimi platišči. Tako želijo spodbuditi personalizacijo novih avtomobilov po željah kupcev.

Posodobljeni asistenčni sistemi

Pri posodobljeni notranjosti so Nemci izpostavili prostostoječi zaslon oziroma zaslona. Eden je namenjen vozniku in služi kot instrumentalna plošča, drugi je namenjen infotainmentu. Slednji je občutljiv na dotik - tako boste lahko po najnovejšem uporabniškem vmesniku MBUX brskali s svojimi prsti. Posodobljeni so tudi asistenčni sistemi, ki zdaj delajo učinkoviteje in so udobnejši za uporabo. Poleg boljše serijske opreme bo z osvežitvijo na voljo tudi več dodatne opreme ter več materialov in barv, ki bodo popestrile kabino.

 
 

Pozdravljena, elektrika!

Odslej bo električna energija pomagala tudi CLA. Bencinske izvedenke bodo blagi hibridi, eden glavnih razlogov za to novost pa je povečanje udobja potnikov. Elektromotorji bodo namreč pomagali predvsem pri nižjih obratih motorja in pri speljevanju z mesta. Priključni hibridi, ki so v ponudbi že sedaj, bodo pridobili nekaj moči, zaradi posodobitev baterijskega sklopa se bo povečal tudi njihov doseg.

Najmočnejši na trgu

Spremembam ne bodo ubežale niti izvedenke AMG. Tudi tukaj se obeta nekaj kozmetičnih popravkov zunanjosti, v kabini bodo na voljo novi materiali, kot standardna oprema bo zdaj na voljo volan AMG Performance. Najpomembnejši podatek je povečanje moči izvedenke CLA 45 S. S 421 KM bo to najmočnejši neelektrificirani 4-cilindrski avtomobil . Elektrifikaciji pa ne bo ubežal A 35, ki bo blagi hibrid.

Fotografije: promocijsko gradivo
 
 

Preberite še: Takšen avtomobil vozi Ilka Štuhec (Bi ji ga pripisali?)

Priporočamo tudi: Je vožnja z električnimi avtomobili res cenejša? Tu so izračuni