Mladeniča predstavila dostopnega Lamborghini Aventadorja, izdelanega iz starih koles

3. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

No, tega Lamborghinija si pa lahko privošči (skoraj) vsak!

Pa naj še kdo reče, da mladina ni iznajdljiva. Iz Vietnama tako prihaja zgodba o dveh mladeničih, ki sta izdelala repliko Lamborghini Aventadorja. Za to pa sta uporabila kar odslužena kolesa in različne povsem vsakdanje materiale. Svoj podvig sta objavila na YouTube kanalu NHET TV. Morda pa navdušita še koga! 

Lamborghini Aventador 

Lamborghini Aventador sodi med najbolj sloveče modele italijanske znamke. Pravi Aventador je zverina s 6,5-litrskim V12 motorjem, ki proizvede 759 konjskih moči (566 kW) in doseže hitrosti do 355 km/h. No, vietnamski dvojec je za razliko od tega izdelal precej manj zmogljivo vozilo, bolj z namenom, da se pokloni avtomobilski ikoni, kot z namenom funkcionalnosti. 

Video objavljen na NHET TV prikazuje proces gradnje – vse skupaj se je začelo z razstavljanjem starih koles, iz katerih sta pridobila kolesa in cevi za izdelavo ogrodja replike. Za izdelavo zgornje strukture sta uporabila prožne lesene palice, s katerimi sta ustvarila okvir, ki je posnemal elegantne linije Aventadorja.

Kartonske plošče so nato skrbno izrezala in oblikovala v karoserijske panele, kar zahtevalo veliko potrpljenja in natančnosti. Pri tem sta se zgledovala po majhnem modelu Lamborghini Aventadorja, da sta ohranila obliko čim bolj podobno originalu.

NHET TV

Ikonični Lamborghinijev logotip in zadnji spojler sta bila dodana z namenom, da bi replika dobila pravi pridih Lambota. Funkcionalnost je seveda vprašljiva, kar se je pokazalo že kmalu po koncu projekta. Kmalu sta namreč spoznala, da se vrata ne odpirajo. Eden izmed njiju je tako dvignil celotno stran avtomobila, da se je drugi lahko spravil vanj.