"Mr. Bean" prodaja svojo fantastično Lancio Delto Integrale, cena vas utegne presenetiti

Kaj pravite na ceno? Za vaš okus previsoka ali precej prizemljena?! 

"Mr. Bean" prodaja svojo fantastično Lancio Delto Integrale, cena vas utegne presenetiti (foto: Profimedia) Profimedia
31. 1. 2023

Sloviti igralec Rowan Atkinson v domači garaži skriva zavidanja vredno avtomobilsko zbirko.

Ob vrsti superšportnikov in bolj ali manj redkih vozil je bila v njej dolgo časa varno pospravljena tudi Lancia Delta Integrale Evo II, za katero pa se je igralec odločil, da jo ponudi na dražbi.

Ocenjena vrednost legendarnega vozila za reli se giblje do 85.000 evrov, sploh ob upoštevanju njene ohranjenosti in le 90 tisoč prevoženih kilometrov.

Lancia Delta Integrale je ikona relija. Zaslovela je s svojo prevlado na svetovnem prvenstvu v poznih osemdesetih letih, svoj kultni status pa ohranila vse do danes.

Omenjena Lancia Delta Integrale Evo II je bila prvič registrirana leta 1993, poganja pa jo 2,0-litrski turbomotor 16V, ki proizvede živahnih 215 KM (160 kW).

Kultne Delte so izdelovali med letoma 1979 in 1994, njena era pa se je končala s posebno linijo Edizione Finale za japonski trg.

Tudi Lancia slovitega Mr. Beana prihaja iz Japonske, uvozil jo je namreč leta 2011, o čemer pričata redka barvna lestvica in japonska nalepka. Po zaslugi igralčevega dobrega prihodka in velike ljubezni do avtomobilov je tudi odlično ohranjena.

Preberite še: Je to sanjska hiša ali kaj?! Danski zbiratelj Porschejev živi v pravi avtomobilistični pravljici

Atkinson se je odločil, da svojo Lancio ponudi na Race Retro Showu 25, ki bo februarja v Stoneleigh Parku v Warwickshiru kot del večje razstave dražb Silverstone Auctions.