Mulsanne z dodatnim metrom dolžine? Edinih pet narejenih je znova na voljo

Po tem, ko so šest let samevali v Združenih arabskih emiratih se pet posebnih Mulsannov vrača domov.

Mulsanne z dodatnim metrom dolžine? Edinih pet narejenih je znova na voljo (foto: Bentley) Bentley
3. 8. 2021

Bentley je znan kot proizvajalec prestižnih, a hkrati tudi športnih limuzin, kar 'lastnoročno' dokazuje Mulsanne. A če je zanimanja dovolj, hkrati pa tudi denarja, potem so Britanci brez težav pripravljeni nekaj športnega karakterja žrtvovati za veliko večjo mero prestiža, kar so že leta 2015 dokazali z izdelavo omejene serije zgolj petih vozil, poimenovanih Mulsanne Grand Limousine. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je naročilo za avtomobile prišlo iz Združenih arabskih emiratov.

Pred šestimi leti so tako v oddelku za posebna naročila Mulliner naročili izdelavo petih limuzin, katerih dolžino so povečali za dodaten meter, poleg tega pa so za 79 milimetrov dvignili streho vozila, s čimer so v drugi vrsti povečali količino prostora za glavo. Ah ja, po zaslugi dodatnega metra prostora so notri pridobili dovolj prostora za dodaten par sedežev, ki sta obrnjena v nasprotni smeri vožnje.

Pet enakih - a različnih

Jasno, v drugi vrsti so poskrbeli tudi za nadgradnjo klimatskega sistema in tako si vsak potnik sam prilagaja delovanje klimatske naprave, prvič v zgodovini znamke pa so pri Bentleyju v avtomobil namestili tudi interkom za komunikacijo potnikov v drugi in tretji vrsti z voznikom. Ta je namreč od ostalega dela kabine ločen s pomičnim steklom. Vsak izmed petih avtomobilov je dobil tudi svojo identiteto, ki jo določa dvobarvna zunanjost in pa notranjost, ki je izdatno odeta v eno izmed treh vrst lesa.

Sedaj pa je na vrsti zanimiv del: pri Bentleyju so peterico vozil namreč izdelali in dostavili v Združene arabske emirate, kjer pa so vozila vse odtlej mirovala. Še več, neznani lastnik jih ni niti enkrat registriral! Prav zato pa so jih pri Bentleyju sedaj dobili nazaj, njihova naloga pa je, da jim poiščejo nove kupce. Kakšna bo cena za vsakega izmed njih sicer ni znano, glede na to, da gre za nova in domala unikatna vozil pa se bodo kupci ob pomanjkanju novih prestižnih avtomobilov na trgu prav hitro našli.