Najbolj hudi avtomobili v garaži Vin Diesla

29. 3. 2022 | Nika Arsovski
Deli
Najbolj hudi avtomobili v garaži Vin Diesla (foto: Profimedia)
Profimedia

Ameriški igralec Vin Diesel je nepoboljšljiv ljubitelj jeklenih lepotcev, njegov okus pa se nekoliko razlikuje od garaž preostalih filmskih zvezdnikov. Preverite, katere avtomobilske pošasti so zvezdi Hitrih in drznih prav posebej pri srcu.

Če ste zajadrali na Avto Magazinovo stran, ste prav gotovo velik ljubitelj avtomobilizma in motociklizma. V kolikor je to res, potem vam Vin Diesla ni potrebno posebej predstavljati. Igralec n producent si je namreč slavo prislužil tudi z nepozabno vlogo Dominica Toretta v franšizi Hitri in drzni, v kateri je poskrbel za kar nekaj vrtoglavih akcij. Njegova ljubezen do jeklenih konjičkov ni omejena le na filmska platna, saj je Američan lastnik zavidljive zbirke avtomobilov, predvsem ameriških mišičnjakov, pa tudi azijskih znamk. Tu je nekaj najbolj zanimivih primerkov iz njegove garaže.

1963 Chevrolet Corvette Sting Ray Grand Sport

Vin Diesel je ponosni lastnik prve generacije Corvette Sting Ray Grand Sport, ki sodi med prave zbirateljske dragulje. Šlo naj bi za enega od le 199 izdelanih primerkov, vrednosti tega športnega lepotca pa se gibljejo okrog 100 tisoč ameriških dolarjev. Avtomobil, sprva mišljen za dirkaške steze, je bil upodobljen tudi v petem delu franšize Hitri in drzni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

2014 Lykan Hypersport

Lykan Hypersporta ljubiteljem hitrosti ni potrebno posebej predstavljati. Zagotovo bi ga marsikdo rad imel v svoji garaži, a je cena tista, ki mu to onemogoča. Vin Diesel si namreč lasti enega izmed le sedmih obstoječih primerkov, njegova vrednost pa je ocenjena na vrtoglavih 3,4 milijona dolarjev. Nič čudnega, da lahko kupci izbirajo med tem, katere diamante, safirje in rubine bodo imeli vgrajene v žaromete. Lykan Hypersport je »zaigral« tudi v sedmem delu franšize Hitri in drzni, a za volanom takrat ni sedel Vin Diesel.

1994 Toyota Supra

Vin Dieselova šibka točka so tudi avtomobili azijskih proizvajalcev. Toyota Supra letnik 1994 je prava pošast, saj se lahko pohvali s kar 3.0 litrskim šest cilindrskim motorjem s kar 320 konjskimi močmi. Zaradi svoje oblike in teže je enostavna in dinamična za vožnjo, do 100 km/h pa jo lahko poženete že v pičlih 4,6 sekundah. Posebno zaslugi za Suprino slavo ima prav filmska franšiza Hitri in drzni, ki je prispevala tudi k vse večjemu povpraševanju in posledičnemu dvigu cen. Te se dandanes gibljejo tudi okrog 170 tisoč ameriških dolarjev.

1969 Dodge Charger Daytona

Slabi rezultati Dodge Chargerja 500 68' letnik na dirkah NASCAR so vodile v novo različico modela v omejeni izdaji. Daytona 69' letnik se je tudi na dirkaški stezi hitro dokazal in še isto jesen osvojil slovito dirko v Alabami - Talladego 500. Vin Diesel je ponosni lastnik druge generacije Dodge Charger Daytone s 7.0 litrskim HEMI V8 motorjem, ki se lahko pohvali s kar 390 konjskimi močmi oziroma ali 287 kilovati. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vin Diesel (@vindiesel)

1970 Dodge Charger Tantrum

Avtomobilski lepotec, katerega nova karoserija je izdelana iz karbonskih vlaken, žanje poglede na cesti. Tantrum v garaži Vin Diesla je darilo, ki ga je igralec za svoj 52. rojstni dan prejel s strani ekipe Hitri in drzni. Očitno mu je darilo pisano na kožo, saj se ameriški mišičnjak z neverjetnim 9.0-litrskim Mercury Racing twin-turbo V8 motorjem lahko pohvali s kar 1.650 konjskih moči. Vrednost takšnega avtomobila na trgu se giblje okrog 700 tisoč ameriških dolarjev.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan