Naprodaj je to dirkališče, čeprav je le malo verjetno, da vam bo prineslo prav veliko denarja

18. 11. 2023 | Nika Arsovski
Deli

Marsikomu to predstavlja uresničitev sanj. 

V Sloveniji nimamo dirkališča, po ZDA pa le-ta počasi izginjajo. Vsak teden novega lastnika išče katero izmed njih ali pa se zapira, zato da na njegovem prostoru zrastejo nova stanovanja oz. trgovski centri.

Kot eden zadnjih se je na tržišču znašlo dirkališče Grattan Raceway v Michiganu, ki je več kot le proga, saj ima pomembno zgodovinsko vrednost. 

Morda že res, da Grattan ni tako legendaren kot nekatere slovite ameriške steze tipa Road Atlanta ali Road America, a velja za pravo malo lokalno ikono.

Dve milji (3,22 km) dolga proga je namreč vrsto let služila ljubiteljem hitre in dinamične vožnje na tem območju, ki so se podili po ovinkih, navdihnjenih s tistimi na ikoničnem dirkališču Monza.

Proga ima 10 zavojev in skoraj kilometer dolgo ravnino.  

Dirkališče, ki je 2,5 ure stran od Detroita, je aktivno dirkališče, a njegovim lastnikom trenutno predstavlja veliko breme. Zato želijo svoje imetje unovčiti.

Izklicna cena sicer ni navedena, a verjetno ni po godu tistih, ki nimajo zajetnih vsot na bančnih računih. Gre vendarle za dirkališče.

V ceno so všteti tudi 2 km dolga steza za motokros, garaža in sanitarije, kar pomeni, da brez težav že jutri vrata odprete dirkanja in hitrosti željnim strankam.

Dirkališča tudi v ZDA sicer niso najbolj dobičkosen posel, če pa želite svoje lastno zasebno cestno igrišče, je prav Garattan Raceway priložnost, da ga dobite. Najboljše od vsega pa je, da je bila proga pred kratkim na novo asfaltirana.

Preberite še: Tri leta je bil zakopan pod zemljo, a je še vedno živ!

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak