Ta avtomobil je za svojega izbral sanjski moški Blaž Kričej Režek in ne zamenja ga za nič na tem svetu

27. 11. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Kateri je sanjski avtomobil sanjskega moškega?!

Ste na televiziji že ujeli priljubljeni slovenski resničnostni šov Sanjski moški?! Morda boste nerodno zanikali, a skorajda ni Slovenca, ki te dni ne bi vsaj ujel drobca dogajanja v šovu.

Tudi po zaslugi svoje boljše polovice. Če pa ste se zadnje mesece spretno skrivali pred novicami, naj vam povemo, da je sanjski moški letošnje sezone velik ljubitelj avtomobilizma, ki se ne bi branil niti dirkanja pri precej višjih obratih.

Sanjski moški Blaž Kričej Režek o svojem sanjskem avtomobilu ostaja skrivnosten, zaupal nam je le, da sanjari o superšportniku.

Poleg avtomobilizma ga navdihuje tudi navtika, če bo šlo vse po načrtih, pa bi si, ko se nekoč ustali, rad omislil tudi plovilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Začnimo z resničnostnim šovom, v katerem ste se pobližje predstavili Slovencem – Sanjski moški. Mi za začetek poveste, kakšna prevozna sredstva ste uporabljali v šovu?

V oddaji smo uporabljali predvsem potniške kombije za prevoz ekipe. Sem pa imel priložnost voziti VW T-Roc cabrio in priznam, da mi je všeč zasnova majhnega terenskega vozila brez strehe.

Veste, veter v laseh vedno izberem pred klimo! (smeh)

Vse čestitke VW za to drzno potezo. Med snemanjem sem lahko vozil le vozila, ki so bila del scenarija, kar pa ni bilo enostavno, saj sem velik ljubitelj avtomobilov.

Že od začetka je bilo izpostavljeno, da ste tudi velik ljubitelj navtike. Od kdaj ta privlačnost?

Res je, ta privlačnost izvira že iz mojih otroških let. V družini nihče ni imel niti izpita za čoln, sam pa sem se navdušil nad plovili že pri rosnih letih.

Ta privlačnost je močno povezana z mojo ljubeznijo in navezanostjo na morje. Tako v otroštvu kot tudi danes veliko časa preživljam ob morju.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Ampak niste ostali zgolj pri tem, naredili ste tudi izpit za skipperja. Kaj vam je predstavljalo največji izziv?

Pomanjkanje jasnih informacij, kako postati skipper. Obstaja mnogo različnih licenc in tečajev, težko pa si kot nekdo, ki ne prihaja s tega sveta, postaviš jasno sliko, katere licence je treba opraviti in v kakšnem zaporedju.

Temu sem in še vedno posvečam veliko časa. Mi je pa malce lažje, saj pomorstvo tudi študiram. Javnosti želim navtični karierni načrt predstaviti jasno in razumljivo - preprosto.

Ste tudi lastnik katerega izmed plovil?

Glede na svojo starost lahko samo rečem, da si v prihodnosti želim lastnega plovila.

Predvsem mislim, da bo to v času, ko bom razmišljal o družini in otrocih, ker se mi zdi, da je za otroke in družinski čas, čoln eden boljših načinov za preživljanje prostega časa. Če si ga bom seveda lahko privoščil.  

Osebni arhiv

Kaj pa je bila doslej najbolj zahtevna situacija, s katero ste se bili primorani soočiti na morju?

Zahtevnih situacij je veliko, ampak to je del tega poklica. Zelo pomembno je, da znam obvladovati stres in krizne trenutke. Nikoli ničesar na silo.

Novim pomorščakom vedno svetujem: “Pluj s tako hitrostjo, s kakršno si se pripravljen zaleteti v pomol ali drugo plovilo”.

Ena bolj zahtevnih je bila tista, ko sem na Hvaru manevriral iz priveza, ob močnem vetru in slabem vremenu, v najbolj kritičnem trenutku pa mi je odpovedala še ročka za upravljanje desnega motorja. Na srečo mi je uspelo tudi v oteženih okoliščinah!  

Naslednja stopnička je postati kapitan. Kako se s tem spremeni vaš položaj? Kakšne dodatne poklicne možnosti bi vam to omogočilo?

Imam več ciljev, med njimi je tudi ta, da bi postal kapitan. V prihodnosti pa se ne vidim le na morju, ampak predvsem bolj v navtiki tudi na kopnem.

Sploh ko bom imel družino, ne želim biti preveč odsoten.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Dejali ste, da vam po žilah poganja adrenalin. Na kakšen način to potrebo, željo, sproščate?

Res je, že od malih nog sem bil precej neustrašen in vedno prvi v vrsti za več akcije. To sproščam na mnogo načinov, trenutno z vožnjo novega Golfa GTI. Poleti srfam, smučam na vodi, vozim vodne skuterje in se potapljam.

Prav tako ob vsaki priložnosti vozim hitre avtomobile, dirkam z njimi in sanjam o tem, da bom nekoč ponosni lastnik superšportnika.

Gokarti so dobra ideja v zimskem času, tako kot smučanje in snežne sani. Prejšnji teden sva se s prijateljem na štirikolesnikih povzpela na bližnjo goro.

Naslednji teden imam že rezervirano streljanje z orožjem, v teku so tudi dogovori za opravljanje licence za pilota. Kot sem rekel, imam veliko hobijev in strasti.

Ste se kdaj po zaslugi tega znašli tudi v nevarnosti?

Seveda, večkrat, ampak vsako stvar delam odgovorno. Že ko se usedem za volan in zapeljem na cesto, je to ena večjih nevarnosti, s katero se vsi vozniki pogosto soočamo.

Zato sem velik pristaš vseh asistenčnih in varnostnih sistemov v svojem novem Golfu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Če stroški ne bi bili vprašanje, bi vas lahko našli tudi v katerem izmed motošportov?

Absolutno dirkal bi z avtomobili ali pa celo v formuli.

Sicer spremljate športe, kot so motoGP, formula 1 itd.? Kdo je vaš idol na progi?

Občasno si pogledam kakšno dirko formule 1. Idola nimam.

Po vašem IG profilu sodeč ste imeli že kar nekaj izkušenj s super športnimi avtomobili. Kakšen je bil občutek, ko ste sedli bodisi v Lamborghinija, Ferrarija …?

Imel sem precej izkušenj s superšportniki, ampak vsak avto se obnaša drugače v različnih vremenskih razmerah in na različnih podlagah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Dejali ste, da ste glede avtomobilov precej selektivni. Kaj ste imeli v mislih s tem?

Seveda je avtomobil na prvem mestu prevozno sredstvo, a zame je dosti več, saj veliko časa preživim na cesti. Med vožnjo pa se rad dobro počutim. Rad z nasmeškom hitro zapeljem v ovinke, po prazni ravnini ali pa se samo prikrito nasmehnem ob vžigu motorja.

Avto lahko tudi resno vpliva na moje počutje.

Predvsem pa rad svojo izkušnjo z nekom tudi delim. Kaj je boljšega od tega, da se s prijateljem peljem na sestanek in se ob tem še neznansko zabavava?! Bodisi zaradi zmogljivosti avtomobila, dobre glasbe, udobja itd.

Z avtomobilom sem na zmenke peljal že tudi mnogo deklet, se na zadnjih sedežih poljubljal, pel karaoke in ustvarjal spomine. Vse to mi veliko pomeni in zato imam na svoje prejšnje avtomobile lepe spomine.

Prav tako pa se počutim zelo samozavestno, če se pripeljem z dobrim avtomobilom. Za svoj avtomobil tudi vestno skrbim, vedno bo čist in kar se da lepo ohranjen. A to ne pomeni, da svoje avtomobile »šparam«. Če so narejeni za vožnjo, jih vozim … res vozim! V vseh letnih časih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Zdaj pa skočiva še na začetek. Kaj vam je pri vozniškem izpitu povzročalo največ preglavic?

NIč, izpit sem opravil v prvem preizkusu.

Kateri je bil vaš prvi avtomobil? Ste ga podedovali ali kupili sami?

Prvi avtomobil mi je kupil oče, ker mi je to obljubil, še preden sem začel z izpitom.

Preberite si še: Na tako zvit način, se je slovenski glasbenik izognil policijski kazni

Kaj sicer vozite danes? Kaj je razlog za izbiro?

Danes vozim popolnoma nov avtomobil, v katerem se počutim zelo domače. To je novi Golf GTI 8. generacije, ki sem ga dobil od podjetja Autodelta. Vesel sem, da smo sklenili sodelovanje, predvsem ker razumejo mojo zgodbo in vizijo, torej to, da je zgodba večja od samega avtomobila.

Kje naj začnem?! To je avto, ki zmore vse. Hiter, praktičen, tehnološko dovršen in precej bolj dostopen kot superšportniki, o katerih smo govorili prej.

Pri tej generaciji so pri VW odpravili za prejšnje generacije značilen podkrmarjenje in razlika v dinamiki vožnje je ogromna!

Ampak najbolj pomembna stvar - zabaven je! V tem avtu se peljem z nasmehom in dobra energija je nalezljiva tudi za moje sopotnike. Potreboval sem avto, ki lahko pelje vsaj štiri osebe, saj zaradi novih projektov pogosto potujem v družbi.

Še nikoli prej nisem imel novega avtomobila in priznam, da je vonj po novem zelo prijeten. Oblikovno so mi najbolj všeč “meglenke” v prednjem odbijaču.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Za kateri prekršek bi si še danes najlaže prislužili kazen?

Za prehitro vožnjo.

Poletje ste preživeli na Braču, po slikah sodeč ste otok raziskovali s terencem. Nam lahko poveste kaj več?

Res je, terenci so lahko zelo zabavni. Takrat sem se z jahto zasidral v zalivu, pa sta me pobrala prijatelja in smo skupaj raziskovali otok. Lepi spomini.

Ste spali v šotoru na avtomobilu ali v udobnih postelji?

Sam sem se zvečer vrnil na jahto in sem spal v postelji. Ona dva pa sta prespala na strehi Discoverija. (smeh)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk