Neverjetna pritožba na prometno kazen: »Policaj je ljubosumen, ker vozim BMW.«

Na Hrvaškem so zabeležili nadvse zanimivo pritožbo na kazen, splet pa se sedaj sprašuje, če bo razlog, naveden v pritožbi, dovolj tehten, da se kazen razveljavi.

Neverjetna pritožba na prometno kazen: »Policaj je ljubosumen, ker vozim BMW.« (foto: Profimedia) Profimedia
19. 4. 2022

Voznik, ki ga je policija ustavila na hrvaških cestah, je v enem zamahu storil kar nekaj prekrškov, se je odločil priznati le enega – da s seboj ni imel vozniškega dovoljenja. Vse ostalo, kar je bilo zapisano v kazni, pa je po njegovem mnenju neresnično. Tako v pritožbi napiše, da med vožnjo ni telefoniral tako, kot je to napisal policaj in da je v času, ko je pripeljal v križišče, na semaforju utripnila rumena luč, on pa zato ni nenadno zaviral, da ne bi ogrozil druge voznike in s tem morda celo povzročil prometno nesrečo. Doda še, da je bil privezan z varnostnim pasom.

Ko se že zdi, da beremo precej običajno pritožbo na kazen, pa sledi odstavek, zaradi katerega je ta novica postala viralna po vsej bližnji okolici. Takole piše:

"Mislim, da je edini razlog, zakaj mi je policijski uslužbenec izrekel vse navedene kazni zato, ker je ljubosumen, da vozim BMW 420d v M paketu s privlačnimi rdečimi M sedeži. Prav tako imam zatemnjena stekla in nameščen originalni M4 spojler. V trenutku, ko me je ustavil, je bilo na njegovem obrazu možno zaznati grenkoba, ki je preprosto ni mogel skriti."

Je to dovolj tehten razlog za razveljavitev kazni? Originalna pritožba je zaokrožila tudi po družbenih omrežjih, kjer ne manjka ustrezno duhovitih komentarjev.

"Še posebej, ko je videl oznako 420d, se ni mogel zadržati," je zapisano v najbolj všečkanem komentarju.

"Seveda boš videl grenkobo na njegovem obrazu, če ti v motorju za M oznako manjkajo še štirje cilindri ... pa še dizel je," piše drugi. 

"Morda zaradi zatemnjenih stekel ni videl, da je rumena luč že nehala utripati," se pošali tretji.

Še več zabavnih komentarjev pa si lahko pogledate v objavi na Facebook strani Crazy Croatia: