Neverjetna zgodba ukradenega Nissana Skyline, ki so ga rešili v zadnji minuti

1. 4. 2024 | Nika Arsovski
Deli
Neverjetna zgodba ukradenega Nissana Skyline, ki so ga rešili v zadnji minuti (foto: Profimedia)
Profimedia

Svoj čas ga je vozil celo sedemkratni prvak F1 Lewis Hamilton, potem pa…

V začetku leta so podjetju za izposojo vozil Omoshiro Rent-A-Car ukradli ikoničnega R34 Nissana Skyline GT-R. To je avtomobil, v katerem se je v času velike nagrade Japonske 2022 po cestah zapeljal tudi sloviti Lewis Hamilton.

Sedemkratni svetovni prvak se je posnel med uganjanjem vragolij v beli "Godzilli", ki je najbolj domača prav na ulicah Japonske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Video sicer ni bil najbolj po godu podjetju Omoshiro, saj je bil avtomobil po tistem potreben precejšnjega popravila. Prav z Japonske pa je bil omenjeni avtomobil, nevede, namenjen v svet.

Presenečenje za carinike 

Potem, ko so v omenjenem podjetju prijavili krajo avtomobila, se je za njim izgubila vsaka sled. Avtomobil so sicer opazili med posnetki cestnih kamer, a njegove registrske oznake so bile zamenjane, zato ga je bilo nemogoče izslediti.

To jim je uspelo šele konec marca, ko so cariniki v Yokohami odprli ladijski zabojnik in našli nezakonito pridobljen avtomobil. Skyline je bil verjetno ukraden za izvoz, saj je vrednost R34 GT-R v zadnjih letih poskočila v višave. Celo tako, da se avtomobili zlahka dandanes uvrščajo med najbolj vredne japonske avtomobile. Na dražbah dosegajo vrednosti tudi nad milijon evrov.

Če bi avtomobil zapustil Japonsko, bi ga bilo nemogoče izslediti. Tako so cariniki prišli do odkritja še pravi čas, da je dragoceni tovor ostal na svojih rodnih tleh. Avtomobil so tako vrnili podjetju, ki pa je sporočilo, da kar nekaj delov manjka in da avtomobil še nekaj časa ne bo v voznem stanju.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel