Neymar ali Ronaldo: čigava garaža vam je bolj všeč?

18. 2. 2022 | Nika Arsovski
Deli
Neymar ali Ronaldo: čigava garaža vam je bolj všeč? (foto: Profimedia)
Profimedia

Številni nogometaši ne skrivajo svoje velike ljubezni do jeklenih konjičkov in Cristiano Ronaldo ter Neymar Jr. pri tem nista nobeni izjemi. Nogometna zvezdnika se lahko pohvalita z zavidanja vrednima garažama, zato bi bilo kar krivično ocenjevati, čigava je boljša.

Cristiano Ronaldo in Neymar Jr. sodita med največje nogometne zaslužkarje, prislužen denar pa rada namenita tudi kupovanju prestižnih jeklenih konjičkov. Oba sta tako znana po zavidljivi zbirki avtomobilov, od športnih lepotcev do ostalih visokooktanskih potrošnikov.

Neymar

30-letnik, ki zaseda 6. mesto na Forbesovi lestvici največjih športnih zaslužkarjev v 2021 je znan po impresivni zbirki transportnih sredstev. Za začetek je lastnik dveh luksuznih privatnih letal in približno 8 milijonov ameriških dolarjev vredne jahte, za vzdrževanje katere porabi letno 120 tisoč dolarjev. Nadvse bleščeča je tudi njegova garaža s kar trinajstimi prestižnimi jeklenimi konjički, vključno z Aston Martinom Vulcanom in Ferrarijem 458 Italio na čelu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Lamborghini Veneno je eden tistih, ki so Brazilcu najbolj pri srcu. Poganja pa ga 6,5-litrski bencinski motor V12, ki lahko doseže hitrosti do 354 km/h. Slednje je mogoče tudi zahvaljujoč izjemni aerodinamiki avtomobila, za eksluzivnega Lamborghinija pa boste odšteli nekaj manj kot pol milijona ameriških dolarjev.

Nič manj ekstravaganten ni niti Lykan Hypersport, prav tako v lasti brazilskega nogometnega virtuoza, ki v sebi skriva surovo avtomobilsko moč. Odlikuje ga 3,7-litrski stroj z dvema turbinama, ki mu omogoča hitrosti do skoraj 400 km/h. Do 100km/h pa vas popelje v pičle 2,8 sekunde. Avtomobil je stalnica v zvezdniških garažah, njegova cena pa se giblje okrog 320 ameriških dolarjev.

Cristiano Ronaldo

Avtomobilska zbirka nogometnega zvezdnika Ronalda je bila lani maja ocenjena na 24 milijonov ameriških dolarjev. V jeseni pa je napadalec Manchester Uniteda svojo kolekcijo še obogatil z Bugattijem Centodieci, katerega vrednost se giblje okrog 10 milijonov evrov. Prestižna znamka avtomobilov je ustvarila le deset primerkov, eden izmed njih pa je romal v roke Portugalca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

S tem je avtomobilska zbirka enega najboljših nogometašev na svetu še bogatejša, čeprav ji že pred tem do popolnosti ni manjkalo kaj dosti. Eden najbolj slovitih predstavnikov Ronaldove garaže je brez dvoma Lamborghini Aventador LP 700-4 s 6,5-litrskim bencinskim motorjem V12. Oblikovalsko dovršeno vozilo je narejeno zato, da mami poglede, zaradi nizko umeščenih sedežev pa imate ob vožnjo občutek, kot da sedite v lovskem letalu.

Cene pošasti se na trgu gibljejo okrog 318 tisoč ameriških dolarjev, kar bojda opravičuje moč avtomobila in njegov robusten dizajn. Po družabnih omrežjih sodeč ima Ronaldo prav posebej rad tudi svojega Bugattija Chirona, ki ga je dobil v dar s strani prestižne avtomobilske znamke. Nekdaj najhitrejši in najmočnejši avtomobil na zemeljski obli lahko doseže magično mejo 500 km/h. Pohvali se lahko z osemlitrskim motorjem W16, ki premore 1.500 "konjev" in 1.600 Nm navora.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk