Nikoli ne boste uganili, kateri je bil najljubši avtomobil slovitega kralja popa

Letos bo minilo 13 let od smrti slovitega Michaela Jacksona, kralja popa, ki je za seboj pustil osupljivo glasbeno dediščino in vrsto nagrad, vključno z Guinnessovimi rekordi in Grammyji. Le malo pa ve, da je Kralj Popa za seboj pustil tudi zanimivo kolekcijo avtomobilov.

Nikoli ne boste uganili, kateri je bil najljubši avtomobil slovitega kralja popa (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2022

Po nekaterih podatkih naj bi Michael Jackson za seboj pustil kar 75 avtomobilov, med njimi tudi svojega najdražjega – Mercedes Benz 500 SEL letnik 1985. Eden najbolj priljubljenih avtomobilov svoje dobe, se je namreč vtisnil v srce slovitega glasbenika, ki ga je vozil dolga leta.  

Konkretni primerek Mercedes-Benza W126 je sicer izdelan v različici 500 SEL, izdelan pa je bil v zadnjem letu prisotnosti te generacije modela v ZDA. Hkrati gre za model, ki se je močno vtisnil v spomin ljubiteljev, ne le zaradi svoje zunanje podobe, temveč tudi luksuza, ki ga je nudil pri vožnji. Po zaslugi 302 konjskih moči in V8 motorja, tudi pri hitrosti ni zaostajal. Po zaslugi svojega brezčasnega dizajna pa še danes sodi med avtomobilske klasike. Notranjost avtomobila je neverjetno prostorna in udobna, polega tega se lahko avto pohvali z nekaj, za tisti čas, izjemno naprednimi tehnološkimi elementi.

Jackson je avtomobil kupil za vožnjo po posesti Neverland, saj se je po ulicah zaradi slave in prepričanja, da ga opazujejo, le redko vozil. Kasneje ga je podaril svoji teti za rojstni dan. Ta je avtomobil svoj čas tudi vozila, kasneje, ob Jacksonovi smrti, pa ga je vrnila njegovi družini. Svojo hvaležnost je izrazila tudi z registrskimi tablicami, na katerih je napisano »TKS MKL«. Danes je avtomobil na ogled v Star Cars Muzeju v Tennesseeju.