No, to pa je darilo: preverite, katero vozilo bodo za zmago nad Argentino dobili savdski nogometaši

Zmaga Savdske Arabije nad Argentino v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katarju je presenetila marsikoga. Očitno tudi savdskega princa.

No, to pa je darilo: preverite, katero vozilo bodo za zmago nad Argentino dobili savdski nogometaši (foto: Profimedia) Profimedia
7. 12. 2022

Savdska Arabija je v skupinskem delu prvenstva presenetila favorizirano Argentino z 2:1, kar je sprožilo val navdušenja v deželi na Arabskem polotoku.

Ne le, da so dan razglasili za državni praznik in temu primerno obeležili zmago, svoje varovance je princ nameraval tudi bogato obdariti. 

Že zmaga nad favorizirano Argentino je reprezentantom Savdske Arabije prinesla nepopisno veselje, kaj šele novica, da bo vsak izmed njih v last prejel prestižno vozilo.

Preberite si še: Ronaldo, Mbappe, Modrić in Neymar imajo zavidanja vredne avtomobilske zbirke, a nihče ne seže do kolen Messiju

Savdski princ Mohamed bin Salman Al Saud se je namreč odločil, da bo vsakemu igralcu v reprezentanci podaril popolnoma novega Rolls Roycea Phantoma v vrednosti 450 tisoč evrov. 

To seveda na Arabskem polotoku ni nič novega. Že po koncu svetovnega prvenstva 1994, ko se je Savdska Arabija prebila v drugi krog (čeprav je bila ena najnižje postavljenih ekip), je kralj napadalcu Saeedu Al-Owairanu za gol proti Belgiji podaril Rolls-Roycea.

Očitno se zgodovina ponavlja, le da bo tokrat na krilih navdušenja avtomobile prejela celotna reprezentanca.