Nogometaš rdečih vragov si je za dodatno motivacijo pred začetkom mundiala omislil tole avtomobilsko zverino

Nogometaš Manchester Uniteda Antony Santos se bo prvič v karieri udeležil svetovnega prvenstva. To je proslavil na poseben način. 

Nogometaš rdečih vragov si je za dodatno motivacijo pred začetkom mundiala omislil tole avtomobilsko zverino (foto: Profimedia) Profimedia
1. 12. 2022

Nogomet je po mnenju mnogih najpomembnejša postranska stvar na svetu. Ne le, da se v nogometu obračajo bajne vsote denarja, nogometna prvenstva so tudi daleč najbolj spremljani športni prenosi. 

Pred časom je po spletu zaokrožil posnetek brazilskih nogometašev, ki so v krogu družine spremljali vpoklic v reprezentanco.

Ob omembi njihovega imena je sledilo veliko slavje, tisti, ki jih selektor Tite ni izbral, pa so lahko le razočarano čestitali drugim.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antony Santos (@antony00)

Brazilec Antony Matheus dos Santos, ki sicer služi kruh v Manchester Unitedu, je svoj vpoklic v člansko reprezentanco proslavil še nekoliko drugače – z nakupom prestižnega Lamborghinija Aventadorja

Do slednjega mu je pomagal Riccardo Leighton, verjetno najbolj znan prodajalec avtomobilov, ki je jeklene konjičke priskrbel že številnim nogometnim zvezdnikom.

Preberite si še: Novak Đoković ve, kako na cesti pritegniti pozornost (to je njegova avtomobilska zbirka)

Superšportnik, ki je luč sveta ugledalo leta 2011, je odtlej stal v garažah številnih zvezdnikov svetovnega kova. Teh ne prepričlaa le njegova zunanjost, temveč tudi 6,5-litrski motor V12 z blizu 700 'konji' moči. Lamborghini je sicer omenjeni model pred kratkim upokojil, zaradi česar je postal še malenkost bolj zaželen, vsaj dokler ne pride naslednik.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by threesixtytv (@threesixtytv_)

Aventador sicer v najmočnejši izvedbi SVJ pospeši do 349 km/h, za dosego 100 km/h pa potrebuje pičle 2,9 sekunde. Vse te lastnosti pridejo s primerno ceno.

Za jeklenega lepotca boste namreč odšteli 420 tisoč dolarjev.

Ta vsota je za nogometne zvezdnike seveda drobiž. Antony je poleti podpisal petletno pogodbo z rdečimi vragi, vredno 101,66 milijona ameriških zelencev.

Seveda pa član Manchester Uniteda ni edini nogometaš, ki si je pred začetkom mundiala privoščil prestižno posodobitev garaže. Njegov kolega Casemiro je namreč svojo garažo obogatil z Rolls-Royceom Wraithom in Bentleyjem Bentaygo.