Norost ali nova tržna niša? Dodatki za Teslin Cybertruck, vključno z McDonald'sovo žlico Cyber

Vse za to, da bodo vozniki Cybertruckov tudi sladoled jedli v slogu …

Norost ali nova tržna niša? Dodatki za Teslin Cybertruck, vključno z McDonald'sovo žlico Cyber (foto: Profimedia) Profimedia
18. 9. 2023

Živimo v dobi kapitalizma, ko se zdi, da tudi najbolj nenavadne ideje padejo na plodna tla.

Ena takšnih je žlica za sladoled, namenjena vsem ljubiteljem Teslinega Cybertrucka.

Od njegove predstavitve novembra 2019 je Tesla predstavila že vrsto dodatkov, ki jih je navdihnil nenavadni električni pick-up. In prav vsi so bili v kratkem času razprodani.

Tudi številna druga podjetja so se vkrcala na ta vlak, zato boste na spletu našli bodisi mačji praskalnik ali zamaške, ki jih je navdihnil razvpiti Teslin Cybertruck.

Morda najbolj nenavaden pa je domislek McDonald'sa, in sicer žlica za Oreo McFlurry.

Med 6. in 26. septembrom bo namreč McDonald's na Kitajskem na prodaj ponudil Cyber Spoon, futuristično kovinsko žlico, ki jo je navdihnila značilna silhueta Cybertrucka.

Na voljo bo 50.000 enot, razpoložljivost pa bo omejena le na kitajske potrošnike.

Ni čudnega, Kitajska je namreč postala največji trg za prodajo avtomobilov, tod pa se proda tudi največ električnih – kar 6 milijonov letno.

Žlica je plod sodelovanja med Teslo in McDonald'som. Na ročaju je odtisnjen napis »No panic« (op. Brez panike), v poklon Teslinemu Roadsterju, ki je bil leta 2018 poslan v vesolje.

Žlici je priložen ujemajoč se etui znamke Tesla.

In kaj je pri tem še posebej smešnega?

Ustanovitelj Tesle Elon Musk je sprva mislil, da gre za lažno novico, kar je objavil tudi na platformi X (nekdanji Twitter).

Resda ima človek na Muskovem položaju v vsakem trenutku v mislih vsaj dva ducata pomembnejših stvari od kovinske žlice, a to dejstvo mu vsekakor ni v ponos. Očitno pa je sodelovanje med Teslo in McDonald'som presenetilo celo Muska.

Preberite še: Izšel je novi Avto magazin: Kako nevarno je gašenje električnih avtomobilov? Kakšni so prvi občutki v novem Cliu? Testi: Volkswagen Amarok, Citroën C4 X, BMW M3 Touring, Ducati Streetfighter V4 ...

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.