Novega lastnike išče Nissan Skyline, ki ga je vozil sam Paul Walker; na dražbi bi utegnil doseči šestmestno vsoto

Učinek Hitrih in drznih, ki poskrbi, da cene poletijo v višave …

Novega lastnike išče Nissan Skyline, ki ga je vozil sam Paul Walker; na dražbi bi utegnil doseči šestmestno vsoto (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2023

Zadnje čase se zdi, da vsak teden v javnost pricurlja vest o novem vozilu franšize Hitri in drzni, ki se je znašel na dražbi.

Verjetno gre za učinek približujočega se novega filma, lastniki pa v želji, da bi iztržili kar največ, svoje jeklene lepotce ponudijo na dražbi.

Omenjena franšiza je pustila neizbrisen pečat v avtomobilski kulturi, ob njeni pomoči pa se je povečala tudi prepoznavnost posameznih avtomobilskih modelov, tudi Nissana Skyline GT-R.

Kot zadnjega je dražbena hiša Bohnams ponudila Nissana Skyline R34, ki ga je v četrtem delu priljubljene franšize vozil sam Paul Walker.

Kot so zapisali, gre za model GT-R iz leta 2002, ki je bil ena izmed zvezd četrtega dela sage Hitri in drzni.

Medtem ko je pri snemanju sodelovalo več modrih Nissanov, je ta daleč najbolj vizualno privlačen in zatorej uporabljen za primarno snemanje.

Pri večini drugih avtomobilov na snemanju je šlo za nižji model Skyline GT-T, te pa so uporabljali predvsem kaskaderji.

V ZDA ga je uvozilo podjetje Kaizo Industries, ki ga je zaradi omejitve uvoza novih vozil, ki niso izdelani za ameriški trg (uvoz novejših vozil ni dovoljen, medtem ko je mogoče uvažati le vozila starejša od 25 let), predelalo – rezultat so spremembe v zmogljivosti in izpušni sistem Nismo.

Druge modifikacije vključujejo nadgradnjo zavor, dirkalne sedeže OMP in varnostno kletko, izdelano po meri.

Ceno bo dodatno dvigoval zvezdniški staž pokojnega Paula Walkerja

Glede na dražbeni seznam je bilo več podrobnosti avtomobila spremenjenih tako, da so ustrezale Walkerjevim osebnim zahtevam.

Za razliko od mnogih drugih avtomobilov v franšizi je ta GT-R nastopil brez grozljive grafike, s čimer je originalni dizajn prišel do izraza.

Walker naj bi tudi zahteval, da se zadnji meglenki namesto prvotne rdeče leče doda bela.

V notranjosti je bil na Walkerjevo željo v armaturno ploščo nameščen tudi zaslon. Nenavadno je, da dražbena hiša trdi, da niti sedež v avtu ni bil premaknjen, odkar je za volanom nazadnje sedel Walker.

Prav zvezdniški staž avtomobila in njegovega voznika bi lahko pošteno dvignila ceno omenjenega Nissana. Po predvidevanjih dražbene hiše, naj bi avtomobil krepko presegel šestmestne številke.

Preberite še: Če si vozil Prinza, si se lahko počutil kot kralj

Priporočamo za ogled: