Ob rekordni ceni, ki jo je dosegla Walkerjeva Toyota, vas bo vrglo na zadnjico

Temu lahko rečete »učinek Hitrih in drznih«!

Ob rekordni ceni, ki jo je dosegla Walkerjeva Toyota, vas bo vrglo na zadnjico (foto: Barrett Jackson) Barrett Jackson
26. 3. 2023

O tem, kako lahko na ceno vozila njegov zvezdniški staž, nazorno priča Toyota Supra. Za volanom te je nekoč sedel pokojni igralec Paul Walker.

A če je bila Toyota Supra pred nastankom franšize Hitri in drzni le še eden izmed japonskih športnih kupejev, je z omenjeno postala vredna več kot nov Ferrari. Vsaj v tem primeru je tako. 

Toyota Supra je med ljubitelji avtomobilizma nadvse čislan avto (z 2,0-litrskim motorjem), ki pa nikoli ni resnično izstopal. Vse dokler se ni pojavil v filmu Hitri in drzni. S tem se je cena avtomobilu pošteno dvignila, danes pa je govora o resnično nepredstavljivih zneskih.

Na dražbi dražbene hiše Barrett-Jackson je namreč avtomobil, ki ga je za potrebe filma ustvarila produkcijska ekipa (za snemanje kadrov s kaskaderji za volanom), dosegel vrtoglavih 550 tisoč ameriških dolarjev.

To je kar desetkrat več od prvotne cene. 

Ceno vpadljivo oranžne Toyote z zelenimi poudarki in črno usnjeno oblazinjeno notranjostjo gre pripisati tudi smrti igralca Paula Walkerja leta 2013. Po tragičnem dogodku se je cena avtomobilov povzpela v višave.

Franšizi tako mnogi očitajo, da je cenovno dostopen japonski avtomobil spremenila v nedosegljivi sveti gral, a nič drugače ni z Mazdo RX-7 ali Nissanom Silvio.

Tako se ob vsakem novem filmu franšize Hitri in drzni oboževalci sprašujejo, cene katerega vozila bo le ta tokrat ponesla v višave.

Po napovedniku in nekaterih kratkih odsekih novega dela so na portalu SuperCar Blondie presodili, da se čim prej splača vložiti denar v Nissana Z, saj bi mu lahko cena po predvajanju Fast X pošteno zrasla.