Odkrijte, kako navidezne poti spreminjajo avtomobilski svet!

S to inovativno tehnologijo Porsche spreminja razvoj avtonomne vožnje.

Porsche predstavlja napredno modeliranje virtualnih poti, ki omogoča natančno testiranje vozil v računalniških simulacijah. Inženirji pri Porscheju ustvarijo digitalne dvojnike vozil in z uporabo lastnega orodja JUPITER preizkušajo sisteme za pomoč voznikom in avtonomno vožnjo v različnih pogojih, vključno z redkimi in nevarnimi scenariji.

Porsche AG

Orodje uporablja natančne podatke o širini voznih pasov, naklonih in okolju za ustvarjanje tridimenzionalnih modelov, ki omogočajo interakcijo s senzorji in testiranje različnih situacij. S to tehnologijo lahko Porsche poustvari kakršnekoli vremenske razmere in prometne situacije. Vsak testni krog traja le nekaj minut, kar omogoča hitro prilagajanje in optimizacijo. Trenutno lahko v simulaciji obravnavajo do 50 različnih scenarijev na dan, bistveno hitreje in varneje kot s fizičnim testiranjem.

Porsche

Virtualna validacija omogoča preizkušanje sistemov, kot so prilagodljivi tempomat in sistemi za samodejno zaviranje v sili, brez tveganja za voznike in druga vozila. Poleg tega lahko inženirji analizirajo podatke in izboljšujejo algoritme za prepoznavanje okolja ter odločanje v realnem času.

Eden najzanimivejših vidikov te tehnologije je sposobnost simuliranja izjemnih situacij, ki jih v resničnem svetu težko reproduciramo, kot so nenadne spremembe vremenskih pogojev, nepričakovane ovire na cesti ali nerazumno obnašanje drugih udeležencev v prometu. To omogoča izjemno natančno testiranje sistemov za samodejno vožnjo predvsem pa hitrejši razvoj ter izboljšanje njihove zanesljivosti in varnosti.

Porsche

Rezultati testiranj so obetavni, zato pri Porscheju verjamejo, da bo ta pristop pospešil razvoj novih tehnologij in pripomogel k večji zanesljivosti prihodnjih modelov.