Pahorjeva »Katrca« že postavila svetovni rekord. Lahko gre še višje!

Najbolj znani Renault 4 oz. Katrca v Sloveniji bo čez 24 ur našel novega lastnika, kupnina pa bo šla v dobrodelne namene.

Pahorjeva »Katrca« že postavila svetovni rekord. Lahko gre še višje! (foto: Instagram/Borut Pahor) Instagram/Borut Pahor
14. 2. 2023

Dražba Pahorjeve Katre se počasi bliža koncu. Trenutna, najvišja (in resna) ponudba znaša 51.234,56 evra, kar je rekordni znesek, za katerega je bil kadarkoli prodan kakšen Renault 4. Borut Pahor bo celoten znesek kupnine podaril v dobrodelne namene, šel pa bo otrokom, ki bolehajo za rakom, konkretneje inštitutu Zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja. Dosedanji rekord namreč znaša 50.000 evrov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Pahorjev Renault 4 GTL je sicer letnik 1991 in je bila proizveden v zadnjem obdobju proizvodnje Katrce, saj so jo v Novem mestu nehali izdelovati leta 1994. V celotni zgodovini so jih izdelali več kot osem milijonov, zadnja, ki je bila narejena v Sloveniji, pa je na ogled v tehniškem muzeju v Bistri. Preden jo je dal na dražbo, je nekdanji predsednik poskrbel, da je avto dobil status starodobnika, kar dela Katro zagotovo še bolj zanimivo. Tehnično je avto brezhiben in dobro ohranjen in nikoli vožen po dežju, glede na ceno, za katero bo prodan, pa zagotovo ni pričakovati, da se bo še kdaj intenzivno vozil po slovenskih cestah. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Kot je na svojem Instagramu zapisal nekdanji predsednik, to ni najvišja ponudba, ki jo je prejel za svojo Katrco, je pa najbolj resna, saj višji ponudniki zneska niso potrdili, ali pa so od ponudbe odstopili. Glede na to, da je do konca dražbe še točno 24 ur, je časa za še višji znesek več kot dovolj. Če pa bo ostalo pri omenjenih, dobrih 51 tisočakih, bo to še vedno znesek, s katerim bodo zadovoljni vsi. 

Preberite si še: Znane so podrobnosti prodaje Pahorjeve Katre! Do kdaj imate čas za nakup?