Peterica zvezdnikov, ki se lahko pohvali z norimi japonskimi avtomobili

7. 12. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Zvezdniki pogosto izbirajo bolj ali manj vpadljiva vozila, presenečeni pa bi bili, koliko med njimi se jih v resnici odloči za avtomobile japonskih proizvajalcev.

Zvezdniki, ki smo jih umestili na spodnji seznam, imajo v svojih garažah tudi vrsto italijanskih prestižnih znamk, obenem pa znajo ceniti izstopajoče japonske pošasti, ki imajo v njihovi zbirki posebno mesto.

Kultni športni japonski avtomobili morda v notranjosti niso tako razkošni, kot to pritiče Ferrarijem in Lamborghinijem, imajo pa poseben čar, ki ga opazijo le največji poznavalci.

Sung Kang, Datsun 240Z

Ameriški igralec, ki je zaslovel z vlogo Hana v franšizi Hitri in drzni, ni mesta v filmu našel po naključju. Sung je namreč velik ljubitelj avtomobilizma, kar dokazuje tudi njegov zvesti spremljevalec Datsun 240Z z letnico 1973.

Igralec se je usmilil avtomobila, ki je gnil v skladišču in se odločil, da ga obnovi. V ta namen je avtomobil dobil agresiven širok karoserijski komplet Rocket Bunny in 2,6-litrski Nissanov motor RB26

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NRG INNOVATIONS (@getnrg)

T-Pain, Nissan 240SX S14

T-Pain je prepoznaven ameriški raper, ki ne skriva svoje naklonjenosti do avtomobilizma. Njegova strast so 'drift' avtomobili, eden njegovih najljubših pa Nissan 240SX S14.

Zunanjost avtomobila je oblepil z zabavnimi podobami lika Pickle Rick iz animirane televizijske nadaljevanke Rick in Morty.

Daniel Wu, Honda S800

Drugi Hondin serijski avtomobil S800 je danes na cestah prava redkost. Ameriški igralec si lasti takšnega z letnico 1968, ki je nekaj posebnega.

Pod njegovo vozilo se namreč podpisujeta velikana avtomobilske industrije - DJ Designs in Pandem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Wu 吴 彦 祖 (@thatdanielwu)

Jay Leno, Mazda Cosmo 110S

Tudi kralj vseh avtomobilskih zbirateljev Jay Leno ni ostal ravnodušen ob japonskih športnih pošastih.

Eden njegovih najljubših je Mazda Cosmo 110S, sicer prva Mazda opremljena z Wanklovim krožnim motorjem.

Rowan Atkinson, Honda NSX

Igralec, ki je zaslovel z nepozabnim likom Mr. Beana, je velik avtomobilski fanatik. Svoj čas je imel v lasti tudi McLarna F1, po dvakratnem trčenju pa se je odločil, da se od njega loči.

V svoji zbirki ima igralec tudi enega najvplivnejših japonskih superšportnikov - Hondo NSX.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu