Po avtomobilih se bo Bugatti v Dubaju lotil še enega ogromnega podviga ...

30. 5. 2023 | Miha Rušnik
Deli

Poleg avtomobilov so oblikovali že marsikaj drugega, česa tako velikega pa se bodo zdaj lotili prvič.

Najprestižnejša francoska znamka je skupaj z arhitektom Muhammadom Bin Ghattijem razkrila njihov arhitekturni prvenec. Arhitekturni podvig, poimenovan Bugatti Residences, bodo zgradili v Dubaju - kje pa drugje.

Unikatni tlorisi

Dih jemajoči kompleks bo stal sredi dubajskega poslovnega središča in bo obsegal 11 razkošnih apartmajev v najvišjem nadstropju, pod njimi pa bo še 171 dvorcev, kot so investitorji poimenovali stanovanja v tej stavbi. Vsaka stanovanjska enota bo zaradi posebne arhitekturne zasnove stavbe imela edinstven tloris in balkon.

Bo kaj manjkalo?

Del stanovanjskega kompleksa bodo tudi bazen, za katerega je bila arhitektom navdih francoska riviera, masažni bazen, wellness center, fitnes in avtomobilsko dvigalo, ki bo lahko Bugattije in druge pregrešno drage avtomobile dvignilo v domove stanovalcev.

Navdih

Arhitekt Bin Ghatti je povedal, da sta ga avtomobilska in letalska industrija navduševali že od malih nog in da je vedno sanjal, da bi njune filozofije uporabil v arhitekturi. Če bo ta projekt uspešen, bo lahko te sanje mogoče uresničil še kdaj, saj so pri Bugattiju poudarili, da je to "le prvi" njihov tovrstni projekt. 

Poleg avtomobilov še ...

Znamka se je v preteklosti že lotila tudi oblikovanja manjših in malo večjih predmetov. Tako lahko kupite Bugattijevo vodno pipo ali pa si brado skrajšate z Bugattijevim brivskim aparatom. Imajo tudi svoj hladilnik in seveda nekaj ročnih ur.

Fotografije: promocijsko gradivo

Preberite še: V enem samem letu so mu ukradli 5 avtomobilov, zato se ta slavni igralec dandanes naokrog prevaža kar s …

Priporočamo tudi: Ta 65-letna televizijska voditeljica je nora na Porscheje, njene avtomobilske zbirke pa se nihče ne bi branil

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan