Po slovesu od F1 bo imel Sebastian Vettel več časa za svoje avtomobilske lepotce, preverite njegovo zbirko

17. 12. 2022 | Nika Arsovski
Deli

Njegova zbirka je dobra odslikava njegove športne kariere.

Štirikratni svetovni prvak F1 Sebastian Vettel spada med najuspešnejše voznike vseh časov, saj je med letoma 2010 in 2013 osvojil kar štiri zaporedne naslove, postal pa je tudi najmlajši svetovni prvak v tem športu.

Svojo kariero je leta 2006 začel pri BMW Sauberju, jo nadaljeval pri Toro Rossu, leta 2009 pa prestopil k ekipi Red Bull Racing, kjer je dosegel svoje največje športne uspehe.

Leta 2015 je sklenil triletno pogodbo s Ferrarijem in jo kasneje podaljšal do 2020, za konec kariere pa je dve leti vozil še pod okriljem ekipe Aston Martin.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)

Seveda pa Nemec ni ljubitelj hitrosti le na progi, dokaz tega je njegova avtomobilska zbirka, katere vrednost je ocenjena na 13 milijonov.

Med zadnjimi pridobitvami v njegovi zbirki sta dva Astona Martina - DBX in Vantage, ki sta plod sodelovanja s prestižno britansko znamko, za katero je Vettel vozil zadnji dve leti.

Med znamko in voznikom je bilo tudi ob slovesu ob koncu sezone 2022 čutiti veliko spoštovanja, saj je Nemec sprejel odločitev izključno na podlagi tega, da se več posveti družini, ne pa zaradi kakršnih koli zamer.

Tudi za to sta mu omenjena Astona Martina v veliko veselje in rad sede na njun vozniški sedež.

Iz obdobja Ferrarija v Vettlovi garaži počivajo Ferrari 488 GTB, Ferrari F430 in Ferrari California T, na šampionsko obdobje v Red Bullu pa ga spominja Infiniti FX Vettel Edition.

Izdelanih je bilo le 150 vozil v omenjeni seriji, in sicer v čast dveh zaporednih zmag v svetovnem prvenstvu.

Za časa dirkanja pri Red Bullu so omenjene dirkalnike poganjali Renaultovi motorji, zaradi naveze med francosko avtomobilsko znamko in Nissanom, pa je prišlo do oblikovanja posebne izdaje z Nemčevim imenom.

In čeprav Nemec nikoli ni dirkal pod okriljem ekipe Mercedes AMG Petronas, se ni mogel upreti privlačnosti do nemške avtomobilske znamke. Plod le-te je bil Mercedes SL65 AMG, ki je dolgo časa počival v Vettlovi garaži.

SL65 je spremenjena različica pete generacije linije SL Mercedes s 6,2-litrskim motorjem V6 in 7-stopenjskim avtomatiziranim menjalnikom.

Štirikratni svetovni prvak je dobil avtomobil v dar ob zmagi na dirki za veliko nagrado Abu Dabija.